Grup Cañigueral assoleix per primer cop els 800 milions de facturació

Els beneficis creixen un 73% després de la compra de la sala d’especejament per subministrar carn a Mercadona

 

L´escorxador de Riudellots de la Selva és el principal centre de producció. Grup cañigueral

El Grup Cañigueral segueix creixent i l’any passat va assolir per primera vegada els 800 milions d’euros de facturació. El hòlding d’empreses càrnies, amb seu a Serinyà, va tancar l’exercici passat amb una xifra de negoci consolidada de 808,54 milions d’euros, xifra que suposa un augment del 34% respecte a l’any anterior, que es van superar els 600 milions d’euros.

El benefici d’explotació, però, encara és més significatiu, atès que és del 90%, fins als 30,86 milions d’euros, mentre que el benefici net ha crescut un 73%, amb uns guanys de 21 milions d’euros, enfront dels 12,2 milions d’euros de 2016.

El 2017 dos motius van contribuir al creixement de la facturació. D’una banda, els increments de totes les filials i, de l’altra, l’adquisició de l’antiga sala d’especejament de Martínez Lorient a València per abastir Mercadona.

Aquesta operació es va tancar el 2016, però va ser l’any passat quan es va poder comptabilitzar tots els trimestres i deixar constància del vertader impacte. La filial Frescos y Elaborados Delisano abasteix els supermercats del líder del sector de la distribució amb carn de porc, xai, hamburgueses i tot tipus d’elaborats carnis.

Amb la compra de la unitat productiva de Terfrisa, a Vilamalla, és probable que el 2018 sigui un any en què torni a créixer. El grup d’empreses es completa amb Embotits Monter, Frigorífics Costa Brava, Coopecarn Girona i Far Jamón Serrano, totes participades al 100%. Precisament, Costa Brava és l’empresa més gran dins del hòlding. Amb instal·lacions a Riudellots, factura 400 milions d’euros en disposar d’un dels escorxadors més grans d’Espanya.

El 2015, el Grup Cañigueral va assolir uns fons propis de 112 milions d’euros, un 22% més i va incrementar el «cash flow» un 51% fins als 38 milions. Al tancament de l’any el grup tenia en caixa 81 milions d’euros i havia reduït un 5% l’endeutament amb la banca fins als 145 milions d’euros.

Notícia publicada a la web: https://www.diaridegirona.cat/economia/2018/10/06/grup-canigueral-assoleix-cop-800/938969.html del dia 5/10/2018