Trobada informativa per parlar sobre la dinamització del consum de la carn de caça i la PPA

09/10/2018

La reunió, impulsada per la Federació Catalana de Caça, va tenir lloc el passat divendres 5
d´octubre a Olot i es va tancar d´una manera força positiva i amb diferents propostes de treball a desenvolupar en un futur pròxim.

El passat divendres va tenir lloc una interessant jornada de treball que va comptar, entre altres, amb la participació d’INNOVACC, que va servir, per una banda,  per posar en valor les qualitats de la carn de caça i l’oportunitat de potenciar el seu consum i comercialització entre la societat; i per altra, per parlar sobre els riscos sanitaris derivats de la propagació de la Pesta Porcina Africana (PPA) i el paper que poden jugar els caçadors per prevenir-la i evitar la seva propagació.

En el marc del conveni de col·laboració signat entre la Federació Catalana de Caça i el SEFAS pel seguiment sanitari passiu de la fauna, el passat divendres dia 5 d’octubre va tenir lloc una jornada informativa organitzada per la FCC, amb la col·laboració i directa participació d’INNOVACC, Associació Catalana d’Innovació del Sector Càrnic Porcí, que va tenir com a principals eixos argumentals la posada en valor de la carn de caça, amb especial significació per al senglar, que es presenta com una clara oportunitat de futur per la indústria càrnia i la problemàtica derivada de la possible arribada de la Pesta Porcina Africana, present en diferents països europeus.

Joan Costa, director executiu de Noel i president de la patronal del porcí (FECIC) i Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça

En aquesta jornada vam comptar amb la presència d’Eudald Casas, gerent d’INNOVACC, a més de rellevants representants del sector carni porcí, empresaris, com Joan Costa, director executiu de Noel i president de la patronal del porcí (FECIC)i ramaders així com, Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Santiago Lavín i Roser Velarde del Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS) de la UAB. Joaquim Zarzoso i Josep Blanquera, presidents respectius de la Territorial de Barcelona i Girona també va ser hi presents en aquesta trobada, a més de un gran nombre de caçadors i caçadores.

Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

D’aquesta interessant i profitosa trobada es desprèn l’interès per part del sector porcí per dinamitzar el consum de la carn de senglar, posant sobre la taula diferents possibilitats de col·laboració per potenciar el consum i comercialització de productes elaborats amb la seva carn. Així mateix, durant tota la sessió la propagació de la Pesta Porcina Africana per diferents països europeus i les nefastes conseqüències que es podrien derivar de la seva arribada a Catalunya i la resta de l’Estat va ser un tema omnipresent. En aquest sentit,  es va parlar sobre la importància del paper que poden jugar els caçadors i caçadores per detectar el problema, prevenir-ho i evitar la seva propagació. Degut a la preocupació que genera la PPA es va acordar crear diferents comissions de treball per tal de prevenir l’arribada de la PPA.

Santiago Lavín del Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge (SEFaS) de la UAB

El catedràtic Santiago Lavín va realitzar una detallada exposició sobre l’estat actual de la PPA. Així mateix, amb l’objectiu de posar en valor les qualitats de la carn de caça per a la seva comercialitzció i consum generalitzat, també va parlar de les característiques de la carn del senglar i, en especial, de les avantatges de la carn del senglar català respecte als senglars d’altres contrades de l’Estat.

 

 

Notícia publicada a la web http://www.federcat.com