Casa Sendra i Gepork treballen en un projecte de millora de la carn

“Selecció de truges no reproductores per a la millora del perfil lipídic dels embotits curats d’alta qualitat” és el projecte que estan desenvolupant conjuntament Casa Sendra, del grup Splendid Foods i el Grup Gepork SA. Aquesta iniciativa ha obtingut un ajut de Grups Operatius del Departament d’Agricultura de la Generalitat.

L’objectiu general del projecte és millorar el perfil lipídic dels embotits de Casa Sendra a través de la modificació de l’alimentació de l’animal per tal de millorar l’estat nutricional dels consumidors, i en definitiva, la seva qualitat de vida i benestar.

El director general de Casa Sendra, David Garcia-Gassull, afirma que amb aquest projecte s’aconsegueix donar major homogeneïtat en la qualitat de la carn i que el gust del producte final sigui més estable en les seves característiques organolèptiques, alhora que s’aconsegueix que la velocitat d’oxidació dels greixos sigui més lenta, una característica vital per a un producte de tan llarg procés de curació. També ha comentat que Gepork el lidera perquè la seva experiència en desenvolupament de porcs amb genètiques dissenyades específicament per obtenir productes derivats és vital per a un salt qualitatiu d’aquestes característiques “que és el que nosaltres volíem”.

En les proves que s’han realitzat fins ara ja s’ha aconseguit reduir el greix saturat en un 16% i s’ha pogut solucionar el problema del greix saturat que s’oxida més ràpidament, retardant substancialment el procés d’oxidació. En aquests moments s’està desenvolupant aquest projecte, tutelat pel Clúster d’innovació INNOVACC i al qual encara li queden un parell d’anys fins a la seva finalització. Quan culmini, es disposarà d’un model genètic i alimentari únic i exclusivament dissenyat per obtenir els millors llonganisses de Casa Sendra.

Splendid Foods és la marca sota la qual es fabriquen els productes Can Duran, que inclou les gammes Exentis (sense al·lèrgens), Zero (amb carn de porcs engreixats sense ús d’antibiòtics) i BioExentis (ecològica); L’Àngel dirigida a les xarcuteries tradicionals; i les centenàries i emblemàtiques marques de llonganissa de luxe Casa Sendra i Bofill Ecològica, unides al grup en 2014.

Notícia publicada a la web: https://carnica.cdecomunicacion.es/noticias/ del dia 26/10/2018