Salgot obre vies en el mercat vegetal amb nous productes

La veterana empresa Embotits Salgot ja té a punt tres noves referències amb què vol obrir camí en el camp del menjar vegetarià. La companyia d’Aiguafreda traurà al mercat tres modalitats d’hamburguesa (de ceps, d’espinacs i una barreja de verdures) a finals de mes, segons ha avançat el director general, Valeri Salgot.“Ens intentem posicionar com una empresa xarcutera del segle XXI, i aquests són temps per donar opcions als consumidors perquè puguin triar”, explica el directiu de la companyia. L’oferta de Salgot inclou els embotits tradicionals i els ecològics, provinents de l’ecogranja que va posar en funcionament el 2010, amb certificació de la producció (complementada amb altres explotacions també amb certiificació ecològica). Ara l’empresa, que té un centre de producció a Sant Miquel de Balenyà, hi afegirà les hamburgueses vegetals. “La dieta mediterrània destaca per la diversitat, i aquesta és una aposta de la nostra empresa també per la diversitat de productes”, apunta.

“Estem en la fase de les últimes proves de durada de lproducte”, explica Salgot. La introducció de la producció vegetal és una nova demostració dels intensos treballs d’innovació que porta a terme la companyia. “Hi ha molts productes vegetals al mercat, però hem treballat intensament perquè la nostra sigui una oferta que destaqui pel gust”, apunta el director de l’empresa. “Volem que tota la producció es pugui ajustar al nostre lema -“Vivim com mengem”-, que hem introduït aquest any”, afegeix.

Salgot obté entre el 8% i el 9% dels 10,4 milions que factura de la producció ecològica. És una xifra que la companyia espera que es vagi incrementant, tot i que Salgot insisteix que l’aportació interessant per a la companyia és que contribueix a oferir als clients el que demanin.

La innovació que ha caracterizat la companyia en els 90 anys d’història, que es compleixen aquest 2018, ha estat un dels factors clau per al premi que la companyia va rebre aquest dimecres. Catalonia Gourmet, el clúster de l’alimentació de qualitat de Catalunya, va reconèixer en la quarta edició de la Nit Gourmet la seva trajectòria. “Estem molt satisfets perquè és un reconeixement a un període en què hem estat innovant en aspectes com la sostenibilitat i l’ecologia”, diu Salgot.

L’empresa va ser una de les fundadores d’aquest clúster d’alimentació gurmet, i Valeri Salgot en va ser el primer president. En la quarta edició de la Nit Gourmet, que es va celebrar dimecres de la setmana passada, es va premiar el cuiner Nandu Jubany, de Calldetenes, i l’empresa de fabricació de llonganissa Riera Ordeix, de Vic, en la categoria de producte tradicional. Els altres premis van ser per a La Granja Foods, Clos Figueras i Snackíssimo.

 

Notícia publicada en el diari El 9 Nou del dia 22/10/2018