Alta assistència al Seminari tècnic organitzat per INNOVACC sobre “Disseny higiènic de maquinària i instal·lacions d’indústria càrnia”

El passat divendres dia 9 de novembre Innovacc va organitzar un seminari tècnic sobre “Disseny higiènic de maquinària i instal·lacions d’indústria càrnia”. El seminari tècnic va tenir lloc a l’auditori d’IRTA a Monells amb més de 60 assistents.

La Sra. Carme Chacón (subdirectora general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya va donar la benvinguda a tots els assistents i va parlar de “Resultats Alertes, Incidències i SIVAL” detectades pel Departament durant el 2018.

Sra. Carme Chacón sub-directora general de Seguretat Alimentària i Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya

Tot seguit la Sra. Sara Bover (IRTA) es va encarregar de moderar la primera part del seminari tècnic amb el tema “Importància del disseny higiènic a la indústria càrnia“.

Les altres ponències de la primera part van ser: la Sra. Mònica Saltor (consultora) amb el tema: “Paper del disseny higiènic en les certificacions BRC i IFS“, la Sra. Belén Martín (IRTA) explicant sobre com fer la “Validació i verificació de la neteja i desinfecció en equipaments i superfícies de la indústria càrnia” i per acabar el Sr. Josep Comaposada (IRTA) va fer la seva intervenció parlant de “Com evitar condensacions durant el procés de producció“.

Taula rodona amb la Sra. Carme Chacón, Sra. Belén Martín, Sra. Mònica Saltor i el Sr. Josep Comaposada

Tot seguit va tenir lloc una taula rodona amb la participació dels assistents al seminari.

La segona part de la jornada dedicada a la “Maquinària i instal·lacions amb disseny higiènic adequat” va estar moderada pel Sr. Eudald Casas gerent de l’Associació catalana d’innovació del sector carni porcí “INNOVACC”. En aquesta part els participants van ser: el Sr. Narcís Basora (Mullor) que ens va parlar dels “Errors més freqüents en el disseny de Layout d’indústries alimentàries, impactes tècnics i econòmics que suposa“, el Sr. Carles Verdés (Proquimia) amb el tema “Factors clau en la neteja efectiva de la maquinària i instal·lacions càrnies“, seguidament la Sra. Eva Barbas (BASF) va fer la seva intervenció sobre

Taula rodona amb el Sr. Víctor Judici, Sr. Narcís Basora, Sr. Carles Verdés i la Sra. Eva Barbas

Patologies existents en revestiments i com evitar costos de manteniment i allargar durabilitat en indústria càrnia” i finalment el Sr. Víctor Judici (ACO) que ens va explicar “Noves solucions de disseny higiènic de drenatges“.

A continuació es va fer el debat de la segona part amb els ponents i els assistents al seminari.

 


 

Veure presentacions:

Presentació Carme Chacón

Presentació Sara Bover

Presentació Mònica Saltor

Presentació Belén Martín

Presentació Josep Comaposada

Presentació Narcís Basora

Presentació Carles Verdés

Presentació Eva Barbas

Presentació Victor Judici