El DARP ha fet més de 29.600 controls per la Pesta Porcina Africana

S’han incrementat els requisits en bioseguretat a les granges i escorxadors amb més risc

Teresa Jordà ha presidit la primera reunió de la Comissió per la Pesta Porcina Africana

Des de l’u de gener d’aquest any, el departament d’Agricultura de la Generalitat ha fet 29.630 controls a bestiar porcí en forma de mostres serològiques per detectar qualsevol cas de Pesta Porcina Africana. Aquesta dada s’ha donat en la primera reunió de la Comissió Interdepartamental creada per a prevenir l’arribada d’aquest virus a Catalunya. La comissió coordina els diferents departaments de la Generalitat. La consellera Teresa Jordà ha volgut posar en relleu a la reunió la feina “que estan fent les explotacions del sector per reforçar les mesures de bioseguretat”.

Ara, el DARP té un pla que ja determina les accions a fer en cas que la malaltia es detectés a Catalunya. Per la banda del DARP s’actuarà en les explotacions ramaderes, d’acord amb els agents rurals i en les poblacions de porcs senglars o nuclis zoològics a la zona afectada. El departament de Salut vetllarà per les lesions detectades als escorxadors, el d’Interior controlarà a través dels Mossos el moviment de vehicles i els de Territori i Sostenibilitat i economia intervindrien en cas de necessitar la gestió del medi o un fons de contingència.

Més enllà de la preparació, el DARP ha incrementat els requisits de bioseguretat i la vigilància serològica a les granges i escorxadors que puguin tenir un major risc d’entrada de la malaltia.

Notícia publicada a la web del diari el 9 Nou del dia 16/11/2018