Una nova societat compra Càrniques Ausa de Montesquiu

S’ha creat la societat Five Meaters, formada per cinc empreses diferents

Tres empreses i dos inversors han comprat a través d’una nova societat, Five Meaters, l’empresa Càrniques ausa, de Montesquiu. Els anteriors accionostes, Joan Compte i Antoni Auque, han optat per vendre el negoci a un grup d’empreses càrnies format per l’escorxador Frigorífic del Cardoner, de Sant Joan de Vilatorrada; l’Escorxador Frigorífic Reixach, d’Hostalric; la comercial càrnia Número Primero, de Balsareny, i les patrimonials Meat Management i Vellapedra Partners, segons explica Alimarket. El nou gerent de l’empresa és també el responsable de les tres últimes societats, José Florencio Chicharro. La nova societat disposa d’un capital de 500.000 euros, segons consta al registre.

Càrniques Ausa és una empresa fundada l’any 1993 que té sala de desfer i de congelació. Amb una plantilla d’unes 44 persones va tancar l’any 2017 amb una facturació de 12.63 milions d’euros i un resultat net de 380.000 euros. L’empresa exporta gairebé la meitat a diferents països d’Europa i âsia com Hong Kong i Filipines. S’ha especialitzat en peces càrnies molt concretes i aquesta és la gamma que es vol mantenir i augmentar. L’empresa disposa de 4.000 metres quadrats d’instal·lacions, on hi ha, a més de la sala de desfer, una secció de preparació del congelat, de l’empaquetat, tres túnels de cogelació i el magatzem on caben 1.800 palets.

Canvis al sector carni d’Osona

En els darrers anys s’han produït canvis de propietat o relació empresarial en el sector carni. El canvi generacional n’és sovint una de les causes principals. La més important va ser l’adquisició l’any passat de Cárnicas Toni Josep, de Vic, pel grup aragonès Costa, que a més d’adquirir l’empresa, situada a l’illa càrnia, va entrar també com a accionista a l’escorxador frigorífic d’Osona (Esfosa). D’aquesta manera, el grup, ja amb moltes granges en propietat, accedia per primer cop a un escorxador i sala de desfer. El mateix grup té també una col·laboració empresarial amb Càrniques Solà. Solà havia tingut un acord semblant amb Le Porc Gourmet, del Grupo Jorge. I l’empresa de Santa Eugènia té també un acord amb Baucells alimentació, SL., de Vic.

Notícia publicada en el diari el 9 Nou del dia 16/11/2018