Els campions empresarials de cada comarca catalana

 

Els grups agroalimentaris i la indústria encapçalen les primeres posicions de cada regió.

…hi ha diverses empreses que són el principal engranatge a la seva comarca i generen ingressos milmilionaris. És el cas de grups alimentaris com Bon Preu (Osona), Vall Companys (Segrià) i BonÀrea Guissona (Segarra)…

…L’alimentació i la distribució és l’activitat econòmica més present dins el rànquing. Concretament, 20 de les 42 comarques tenen una companyia agroalimentària encapçalant el volum de facturació. Si la comparativa s’amplia a totes les societats que apareixen al rànquing de les tres principals empreses de cada comarca, el domini és igualment aclaparador: 58 de 126 entren dins la categoria de l’alimentació i la distribució. Tampoc és estrany que tinguin tanta presència: segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el pes de la indústria agroalimentària representa un 3,9% del valor afegit brut (VAB) de l’economia catalana, només per darrere del turisme (12%) i la construcció (4,7%)…

…Jaume Valls, catedràtic de la Universitat de Barcelona, afegeix un altre matís: “A Catalunya hi ha escorxadors, productors i distribuïdors; que les empreses conformin tota la cadena de valor és positiu”, diu, i és “la constatació de la tradició i importància que té el sector al país”…

Notícia ampliada a la web: https://emprenem.ara.cat/creixer/campions-empresarials-comarca-catalana_0_2127387254.html?_ga=2.81329367.1957552992.1542879865-1248741973.1542879865