Deu empreses d’Osona ja apliquen el pla d’autocontrol de la indústria càrnia

Deu empreses d’Osona del sector carni ja apliquen el Programa Integral d’Autocontrol de la Qualitat i la Traçabilitat de la Indústria de la Carn, que s’anomena PACIC. Actualment, 48 empreses de tot Catalunya que formen part de la FECIC (Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies) l’apliquen i aquesta setmana s’ha presentat a la Taula de Coordinació de la qualitat alimentària del Ministeri d’Agricultura per tal que el puguin conèixer i aplicar a les altres comunitats autònomes.

Les 10 empreses osonenques que ja l’apliquen són Casa Tió, Casa Tarradellas, Embotits Solà, Embotits Espina, Mafriges, Monells, Patel, Pont, Salgot i Splendid Foods.

Aquest programa, de caràcter voluntari, incorpora un sistema d’autocontrol addicional als que ja fan les administracions públiques i les mateixes empreses que permet verificar el compliment de la legislació vigent en matèria de qualitat, traçabilitat i etiquetatge en tota la cadena càrnia, des del sacrifici fins a l’especejament i l’elaboració dels productes. És una manera de millorar la informació per al client.

Notícia publicada en el diari el 9 Nou del dia 14/12/2018