Esbelt creix el 2018 un 10% amb les bandes per al sector alimentari

L’empresa de fabricació de cintes transportadores termoplàstiques per a les indústries alimentàries de Manlleu Esbelt haurà crescut aquest 2018 al voltant del 10%, una xifra molt semblant a la del 2017, que va augmentar un 11% les vendes. En concret va facturar 20.5 milions d’euros l’any 2017 i va obtenir un resultat positiu d’1.6 milions d’euros, un 8% menys que el 2016, a causa en bona part del tipus de canvi del dòlar, poc favorable, i un creixement del 22% de les amortitzacions. Va ser durant l’any 2017 que l’empresa va innovar amb unes bandes per al sector alimentari detectores de metalls i va complementar la seva gamma amb un grup de bandes antibacterianes. Pel que fa a la que detecta qualsevol metall que hi pugui haver en el producte que transporta i segons explica el director general de l’empresa, Frederic Segura, “compleix la metodologia HACCP pel control dels punts de més risc dels processos alimentaris”.

L’empresa també va ampliar durant el 2017 les instal·lacions llogant les antigues naus de Limba, al mateix polígon Verdaguer de Manlleu, i ara disposa de 10.000 metres quadrats. El 2017 el seu patrimoni net va ser de 10.3 milions d’euros i té 184 treballadors. Segura explica que han crescut a tots els mercats però “de forma notable als Estats Units” i per la indústria alimentària tot i competir amb multinacionals “molt més grans que nosaltres”. La clau, diu Segura, és mantenir una relació propera als clients “per recomanar-los la millor opció”.

El fet de comparar els comptes de l’empresa simples amb els consolidats d’anys diferents va fer que a l’especial de les empreses del passat 14 de desembre sortís una reducció de vendes.

Notícia publicada en el diari el 9 Nou del dia 28/12/2018