AJUTS ERANET-MANUNET III 2019

Convocatòria oberta

Resum de l’última convocatòria:

Tipus d’ajut Subvenció destinada a les empreses catalanes poden tenir la oportunitat de participar en projectes de cooperació internacionals de R+D en l’àmbit del Manufacturing
Detalls de la convocatòria • Els projectes han de tenir un mínim 2 empreses de dos regions i països diferents adherits al programa MANUNET III.
• Els projectes han de tenir com a mínim 2 PIMES independents les quals poden pertànyer al mateix país o regió.
• La part catalana dels projectes ha de tenir un pressupost subvencionable mínim de 150.000€.
• Regions i països adherits al programa: Alemanya, Luxemburg, Països Baixos, Romania, Rússia, Piemont (IT),Wallonia (BE), Overijssel (ND); Gelderland (ND); Astúries (ES); País Basc (ES);Castella i Lleó (ES); Catalunya (ES); Navarra (ES).
• La durada màxima dels projectes és de 2 anys.
• L’ajut màxim per la part catalana del projecte serà de 200.000 Euros.
• Intensitats de l’ajut per la part catalana del projecte:

  Petita empresa Mitjana empresa Gran empresa
Activitats de Recerca Industrial 70% 60% 50%
Activitats de Desenvolupament Experimental 45% 35% 25%
Tipologia de projectes Tecnologies d’enginyeria basades en el coneixement, tecnologies de la informació i la comunicació, incloent les tecnologies per la Industria 4.0 (per exemple la robòtica industrial, enginyeria assistida per ordinador i disseny, fabricació automatitzada, fabricació zero defectes, gestió de vida útil del producte, big data, connectivitat i mobilitat, realitat augmentada, ciberseguretat, internet of things (IoT), integració de sistemes, etc…)
Tecnologies mediambientals i energètiques incloent l’eficiència i l’estalvi en l’ús dels recursos, el reciclatge ( reutilització, revalorització,…) i l’economia circular en els processos de manufactura.
Tecnologies de fabricació d’adaptació als processos per eliminar, unir, afegir, conformar, consolidar, muntatge, i maquinària industrial avançada relacionada….
Fabricació Additiva (per exemple tecnologies, materials, productes, etc…)
Nous materials per l’àmbit de la fabricació (Aliatges, lubricants, recobriments, fibres tèxtils, composites, aïllants, multi-materials multi-funcionals…)
Nous mètodes de manufactura, components i sistemes (Desenvolupament de demostradors, dispositius , eines i equipament, sistemes logístics, etc…)
Altres tecnologies / productes i serveis relacionats amb l’àmbit de la fabricació (Logística, cadena de subministrament,..
Terminis MANUNET III és una convocatòria en dos fases.
Obertura de la convocatòria: 14 de Gener de 2019
Data límit per presentar les pre-propostes: 21 de Març de 2019
Comunicació dels resultats de la primera etapa i començament de la segona etapa: Maig del 2019
Data límit per presentar la proposta final: 11 de Juliol de 2019. S’invitarà a participar a la segona etapa aquells projectes que hagin superat la fase de pre-proposta.
Comunicació dels resultats de la segona etapa: Octubre del 2019.
Web: www.manunet.net
Informació oficial relativa a la convocatòria : https://www.manunet.net/help/MANUNET-Call-2019.zip
Responsable a ACCIÓ del programa MANUNET Call 2019 (David Marco Telf: 935 538 928 / email: dmarco@gencat.cat)