Embotits Salgot i Eurecat investiguen el desenvolupament de productes derivats del porc més cardiosaludables

L’empresa Embotits Salgot i el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) investigaran el desenvolupament d’una estratègia funcional destinada a millorar el perfil nutricional de productes derivats del porc, en els formats de botifarra i d’hamburguesa, dins de la tendència global en alimentació, que cada vegada està més orientada cap al consum d’aliments que aportin beneficis per a la salut.

Per això, s’ha creat el consorci PIG-MALION, que se centrarà en l’aportació d’innovacions perquè la botifarra i l’hamburguesa puguin ser integrades en el context d’una dieta cardiosaludable per aquelles persones que consumeixen habitualment aquest tipus de derivats carnis.

Amb aquest propòsit, Salgot i Eurecat plantegen “la reformulació dels productes derivats del porc, amb la substitució qualitativa i quantitativa de greix animal, a la vegada que s’incorporen ingredients bioactius que milloren el perfil nutricional i saludable”, explica la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Noemí Boqué.

D’acord amb Salgot, el projecte PIG-MALION s’enquadra en el replantejament de les estratègies tradicionals per abordar el repte que impliquen l’obesitat i patologies associades per a la salut pública, mitjançant el desenvolupament de productes derivats del porc més cardiosaludables, a partir del coneixement científic.

PIG-MALION, que està previst que finalitzi al desembre 2021, compta amb un pressupost de 692.285 euros i ha estat finançat a través de la convocatòria Reptes de Col·laboració 2017 pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i l’Agència Estatal d’Investigació i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Notícia publicada el dia 28/01/2019 a la web: https://eurecat.org/salgot-eurecat-investiguen-productes-derivats-porc-cardiosaludables/