Premis PITA 2017/2018 i Ruralapps 2018

Aquest dijous dia 31 de gener va tenir lloc a Girona l’acte de lliurament dels Premis PITA 2017/2018 (Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària) i Ruralapps 2018. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà va fer l’entrega dels premis.

 

Boadas 1880 SA, soci d’INNOVACC, ha estat premiada com a finalista el Premi PITA 2017-modalitat d’agroindústria, per la implementació, en una empresa de xarcuteria amb 137 anys d’història, d’innovacions en els diferents processos d’elaboració (instal·lacions, maquinària, controls o vida útil)  per  tal d’obtenir, amb noves formulacions i mantenint la seguretat alimentària, uns productes saludables amb característiques sensorials com els convencionals.


L’aplicació “Composició i Paràmetres de Control d’Aliments” realitzada amb el projecte desenvolupat per IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia agroalimentàries) i coordinat per INNOVACC ha estat candidata als Premis Ruralapps-Professional del Sector 2018. L’aplicació està dirigida principalment a les indústries que tenen interès a conèixer algunes propietats dels aliments per al control del procés i qualitat dels seus productes, però també per a persones amb interès per a conèixer les propietats dels aliments. L’aplicació està centrada en la determinació del paràmetre d’humitat i del d’activitat d’aigua de productes carnis crus curats.

Amb aquest control s’evita pèrdua de producte derivada de la presència de defectes i malmesa del producte. Així mateix, aquestes mesures aporten informació sobre la seguretat alimentària del producte.

A més de disposar d’una informació immediata, el cost és mínim i no es generen residus per determinar els paràmetre d’interès.

L’aplicació també permet que un usuari amb disposició del sensor NIR pugui determinar els paràmetres dels aliments per a un ús personal.