ColorSensing, etiquetes intel·ligents per al control dels aliments

Determinar l’estat dels aliments envasats abans d’obrir-los i consumir-los. Aquest és l’objectiu de ColorSensing, una spin off de la Universitat de Barcelona que desenvolupa solucions basades en la correcció de color.

El seu primer producte, FoodSensing, és una etiqueta intel·ligent que ajuda els fabricants i detallistes d’aliments a reduir el malbaratament i afegir qualitat als productes gràcies a la seva tecnologia.

La tecnologia de ColorSensing es pot aplicar a àmbits molt diversos, però en un primer moment la startup s’ha enfocat en els aliments envasats. En aquest sentit, ha desenvolupat una etiqueta intel·ligent que els permet processar la imatge i, a través dels píxels amb tinta intel·ligent que varien en funció dels gasos o la temperatura de dins l’envàs, determinar l’estat del menjar.

L’equip d’investigació de la UB porta ja alguns anys treballant en aquesta tecnologia, però va ser a partir del febrer del 2017 quan es va començar a explorar més la part de les aplicacions comercials. L’empresa, fundada pel Daniel Prades i la María Eugenia Martín, està constituïda des de mitjans del 2018.

INNOVACC junt amb tres altres empreses sòcies del clúster (Argal, Boadas i Monter) participen actualment en una part del desenvolupament d’aquest projecte com a provadors de la tecnologia. També hi participa el Packaging Cluster i l’empresa d’etiquetes IPE. Compten amb un ajut AEI del Ministeri d’Indústria.

Ampliar notícia: https://www.viaempresa.cat/empren/startup-colorsensing-etiqueta-control-aliments_208019_102.html

Veure video

Notícia publicada el dia 07/02/2019 a la web: www.viaempresa.cat