L’escorxador comarcal del Moianès externalitza el procés de producció

L’escorxador comarcal del Moianès ha arribat a un acord amb l’empresa Appeal Agrifood Group per a l’externalització dels processos de producció del seu escorxador. La decisió respon a un doble motiu. D’una banda, la necessitat de millora permanent en el sistema de processos de la producció de productes carnis i en la prestació de servei per a sales de desfer i escorxadors. De l’altra, també resol un problema laboral dels treballadors. Amb aquest acord, Appeal Agrifood Group assumeix els treballadors de l’escorxador comarcal del Moianès, un total de 130 persones que disposaran d’unes condicions laborals molt diferents a les que tenien fins ara. En concret, gaudiran d’una jornada laboral regulada i de retribucions segons marca el conveni carni, així com de cursos formatius permanents.

L’acord entre els representants de les dues parts es va signar recentment

Aquesta situació contrastarà amb un problema que, segons els sindicats, s’escampa en un sector en què la gran majoria de les cooperatives càrnies que operen a Catalunya no estan regularitzades i fan un ús fraudulent del cooperativisme en detriment dels drets dels treballadors.

L’escorxador del Moianès confia guanyar excel·lència gràcies a la millora dels sistemes de producció i l’estructura i l’aplicació de criteris d’innovació i tecnologia en els processos.

Notícia publicada en el diari El Punt Avui+ del dia 10/03/2019