Metalquimia presentarà moltes novetats a IFFA 2019

Metalquimia prepara la seva presència a IFFA 2019, on acudirà amb múltiples novetats. L’empresa familiar espanyola propietat de la família Lagares, fabricant de solucions integrals i tecnologia per a l’elaboració de productes carnis cuits, marinats, curats i snacks, mostrarà els seus últims avenços en tecnologia per a la indústria càrnia, els quals representen una autèntica transformació de la forma de processar la carn al món.

Els professionals del sector carni visitar l’estand (Hall: 9.0 Estands: B 80 & C80) tindran ocasió de conèixer el futur de les noves tecnologies del sector carni mundial: les línies d’elaboració més rendibles, totalment automatitzades, amb total connectivitat 4.0, traçabilitat i control de funcionament, màxima higiene i seguretat, especialment dissenyades per a assolir la màxima rendibilitat amb total reducció de costos.

L’equip de tecnòlegs de Metalquimia estarà també present en la IFFA 2019 per mostrar una àmplia varietat de productes carnis cuits, marinats, curats i snacks de primera classe, que constitueixen una autèntica representació de les últimes tendències de consum i de la incessant evolució que està tenint lloc en els últims anys en l’escenari carni mundial.

Algunes de les principals novetats que presenta METALQUIMIA en aquesta edició de la IFFA són:

Movistick Triplex 4500

Injectora per a productes carnis (amb o sense os) equipada amb 3 capçals d’injecció i una triple bomba de pistó hidràulica autopilotada que proporciona grans índexs d’injecció i productivitat, i una immillorable distribució de la salmorra, així com els més elevats rendiments finals amb la màxima precisió sobrepassant, fins i tot, el “mític 200% de injecció” en una sola passada, preservant la morfologia muscular i evitant haver de picar la carn per absorbir aquestes grans quantitats de salmorra.

Moviplus 120/4000 “Clean Label”
Dissenyada per a la injecció productes “Etiqueta limplia”, per salmorres especials de difícil distribució per oferir Alta Precisió a Baixa Injecció. Amb una espectacular Distribució de la salmorra a baixa injecció, Connectivitat Total 4.0; Acte Control de la Injecció mitjançant plataforma DIC (Dynamic inJECT Control); Capçal tenderitzador ajustable per cicles per a una màxima extracció de proteïnes i un disseny totalment avantguardista per a una òptima higiene i seguretat alimentària.

Planta de descongelació d’alt rendiment D-ICER
La utilització de la Tecnologia de Descongelació D-ICER de METALQUIMIA ofereix grans avantatges: rapidesa, homogeneïtat, optimització de l’espai, alta productivitat, seguretat alimentària i un control absolut de qualsevol de les fases que conformen el procés de descongelació: les seves variables, paràmetres i control de temperatura intern i extern del producte.

4.0 “Signature” Line
La nova línia “Metalquimia Signature” integrada per la injectora Moviplus 4.0, el reactor de massatge Turbomeat 4.0 i la embotidora automàtica de múscul sencer TWINVAC 4.0, que es presenten en IFFA 2019 com a novetat mundial ha estat guardonada amb el Premi Xarxa Dot Award Industrial Design 2019. És el premi de major prestigi en disseny internacional que no només premia un disseny molt avantguardista, sinó també la màxima excel·lència, qualitat, prestacions i ergonomia.

4.0 MQCSystem
El sistema 4.0 MQCSystem (4.0 Metalquimia Connectivity System) obre un ampli escenari en la interpretació i gestió del “Big Data” del processament de la carn, oferint a les empreses càrnies globals un complet banc d’eines digitals per millorar els seus processos i productes, així com catapultar la seva competitivitat global.

Cocció Sous-Vide
Nova línia de cocció totalment automatitzada amb un especial focus en la Cocció a Baixa Temperatura “Sous-Vide”. Incorpora un control del sistema que permet estandarditzar els processos, triar entre diferents textures, així com millorar la conservació i les característiques organolèptiques del producte. També presenta una gamma completa d’avantatges organitzatives per a les empreses de processament d’aliments en general, i càrnies en particular, ja que facilita la gestió i el maneig dels productes, a més d’oferir la possibilitat d’integrar aquests registres en les plataformes corporatives, que porten el procés de cocció (i refredament) “Sous-Vide” directament a la Indústria 4.0.

HD Flexible Sticks Smokehouse
Metalquimia entra a l’àrea del processament de emulsions cuites presentant, com a novetat mundial en IFFA 2019, la línia automàtica HD FSS, el túnel continu de cocció de salsitxes que maximitza el rendiment del producte i la flexibilitat d’operació, el menor nivell d’inversió i cost de manteniment. La nova línia de cocció HD FSS incorpora un innovador sistema de transport sense cadena, amb un temps de residència del producte dins de les zones de cocció ajustable independentment. La línia està concebuda amb un modularitat completa per a la fàcil actualització de petites instal·lacions i amb la possibilitat d’incorporar mòduls de baixa altura que es poden instal·lar en locals existents.

QDSnacks Ecolines
Aquestes línies ofereixen al mercat alimentari global una solució completament nova per a la fabricació de tot tipus de snacks carnis, Veggies i combinats en una sola línia. Els sistemes d’assecat de flux laminar horitzontal de la instal·lació QDSnacks Ecoline, dissenyada per Metalquimia, deshidraten de manera uniforme i precisa qualsevol tipus de snack carni o de base proteica. Juntament amb aquestes línies, l’empresa també presentarà un ampli rang de nous accessoris per a l’alimentació de les instal·lacions de producció, entre les que destaquen: el extrusors de Baixa Pressió per “estics” carnis, la cinta retràctil o el carregador de “estics” coextrusionados.

Notícia publicada el dia 01/04/2019 a la web: https://carnica.cdecomunicacion.es/noticias/31485/metalquimia-presentara-muchas-novedades-en-iffa