Avenços perquè els productes d’origen vegetal no portin noms carnis

Encara ha de ser ratificat pel ple del Parlament Europeu

En l’última de les reunions celebrades del Comitè d’Agricultura del Parlament Europeu s’ha decidit que els productes d’origen vegetal no podran portar el nom d’altres productes carnis com ara hamburgueses, salsitxes, etc.

La mesura és similar a la que ja s’ha pres per a aquells productes que imiten els lactis però que no tenen llet en el seu contingut i ha estat ja criticada per part d’associacions veganes i de productores de vegetals.

Preguntat sobre el per què d’aquesta mesura, l’eurodiputat Eric Andrieu va assegurar que es tracta d’una cosa de sentit comú i de defensa dels consumidors ja que “considerem que el terme filet s’ha d’utilitzar per als filets reals i hi haurà d’haver altres noms per a aquests productes d’origen vegetal”.

L’eurodiputat fins i tot va rebutjar que hi hagués pressions per part de les organitzacions càrnies europees assegurant que va ser un debat al Parlament, i més del 80% dels membres del Comitè va aprovar la proposta.

El Parlament Europeu haurà d’aprovar la proposta abans que pugui ser adoptada per la legislació.

Notícia publicada el dia 09/04/2019 a la web: http://www.eurocarne.com/noticias/codigo/42847/kw/Avances+para+que+los+productos+de+origen+vegetal+no+lleven+nombres+c%C3%A1rnicos