INNOVACC presenta una etiqueta intel·ligent per determinar la caducitat i vol promoure l’ús de plàstics reciclables al sector carni porcí

Una setantena dels més de 100 socis de l’Associació Catalana d’Innovació del sector carni porcí, INNOVACC, s’han reunit aquest dilluns a Olot a la seva Assemblea General Ordinària. La trobada ha servit per presentar els principals projectes d’innovació que s’han impulsat darrerament. Tots ells són propostes pensades per ajudar les empreses a millorar l’eficiència del seu procés d’elaboració, afrontar nous reptes i donar resposta a les demandes del consumidor.

Entre les més destacades hi ha el projecte per a promoure l’ús de plàstics més sostenibles en la indústria càrnia, ja siguin reciclables com el PET, o biodegradables.

“Eudald Casas, Gerent INNOVACC: Tenim tres solucions, reduir, reciclar, o aconseguir una alternativa que sigui més sostenible. El gruix dels envasos és cada vegada més prim, reciclar és aconseguir plàstics cada vegada més curt i llavors l’alternativa seria el biodegradable, el fet que el consumidor pugui posar l’envàs, després de menjar-se el producte, al contenidor marró.”

També s’ha desenvolupat una etiqueta intel·ligent per a poder determinar la caducitat real d’un producte d’una forma més fiable i envàs a envàs.

“Eudald Casas, Gerent INNOVACC: El que mira aquest projecte és, a través d’un sensor i una APP connectada al mòbil et permet veure els gasos que hi ha a l’interior d’un envàs d’un aliment, gasos que tenen una relació directa amb la seva caducitat.”

Alternatives per a reduir la presència de sal o els nitrificants en els aliments també s’han posat sobre la taula en el marc de l’assemblea. L’objectiu és que alguna de les 86 empreses del sector del porc estiguin disposades a implantar aquests projectes d’innovació. El 2017 les companyies integrants d’INNOVACC van superar els 4.300 euros de facturació. 

Notícia publicada el dia 10/06/2019 a la web: https://www.garrotxadigital.cat/2019/06/10/innovac-presenta-una-etiqueta-intelligent-per-determinar-la-caducitat-i-vol-promoure-lus-de-plastics-reciclables-al-sector-carni-porci/

Notícia d’Olot TV