Esfosa inverteix 18 milions en les seves instal·lacions

Està ampliant i modernitzant l’escorxador i sales de desfer i afegint-hi túnels de congelació

Esfosa ha entrat en la segona fase del projecte d’ampliació i modernització del seu escorxador i sala de desfer que té a l’illa càrnia. L’empresa, formada per quatre socis, ha acabat una primera fase d’obres –amb un pressupost d’uns 12 milions d’euros–. Ara invertirà al voltant de 6 milions més per concloure unes obres que es preveuen acabar a principis de l’any que ve. Segons fonts de l’empresa, es tracta de reorganitzar la seva estructura afegint-hi una nau que van comprar i que es comunica amb la principal a través d’un túnel alçat.

Esfosa acabarà l’any que ve les obres de modernització

Aquesta nova nau disposarà de quatre túnels de congelació i una cambra frigorífica i agruparà tota la feina relacionada amb el tractament de la víscera vermella. La gestió d’aquesta part del porc la feia cada un dels quatre socis de forma separada, però s’ha unificat per ser així més eficient. Fins ara les inversions s’han concretat en la modernització de la maquinària de l’empresa, que actualment sacrifica al voltant de 12.000 animals diaris entre porcs i verres. També millorarà les instal·lacions internes tant per als treballadors com per distribuir bé les zones perquè no coincideixin espais i s’evitin contaminacions. En aquest sentit, reformarà els vestidors afegint-hi un menjador d’ús comú accessible des de totes les zones.

Esfosa produeix actualment unes 220.000 tones de porcí a l’any. L’empresa no té pràcticament clients externs més enllà dels socis, que són els que aporten els seus animals. Ara l’accionariat està format pel Grupo Costa (que va comprar Toni-Josep), Baucells Alimentació i Indústrias Cárnicas Montronill i Embutidos Subirats. Té 195 treballadors fixos i precisament l’any passat va signar un acord amb el comitè d’empresa per millorar les condicions laborals i salarials. Actualment hi ha dos torns de treball, de diumenge a dijous i de dilluns a divendres.

La facturació de l’empresa va ser de 28,3 milions d’euros el 2018, un 7,9% més que l’any anterior, una xifra que ha crescut els darrers anys en part pel canvi en la gestió d’algunes seccions.

Notícia publicada el dia 15/06/2019 a la web: https://el9nou.cat/osona-ripolles/general/esfosa-inverteix-18-milions-en-les-seves-installacions/