Descongelació de productes alimentaris

Avui en dia l’aplicació de la descongelació a la indústria alimentària està molt arrelada als processos productius actuals ja que és una pràctica comuna utilitzar aliments congelats com a matèria primera. Habitualment la descongelació es realitza mitjançant una cambra de descongelació per assegurar la temperatura adequada per executar el procés productiu. Una alternativa per a la descongelació és la tecnologia electromagnètica.

Gràcies a l’obtenció d’un ajut (ORDRE ARP / 20/2017) per a realitzar activitats de demostració sobre descongelació mitjançant radiofreqüències concedida el passat 8 de juny de l’2018 (ORDRE ARP / 1281/2018) pel “Departament d’Agricultura, Ramaderia, pesca i Alimentació “de la” Generalitat de Catalunya “, IRTA té l’oportunitat d’organitzar una sèrie de sessions de demostració de la descongelació mitjançant radiofreqüències per a la indústria alimentària.

Previ a l’organització d’aquestes sessions, IRTA vol assentar unes bases de treball utilitzant els resultats d’una enquesta ràpida i senzilla.

És per això, que l’IRTA us convida a dedicar un parell de minuts a respondre les preguntes plantejades. Els resultats obtinguts plasmaran la situació actual de les empreses catalanes que realitzen algun tractament de descongelació en el seu procés de producció.

Animeu-vos i participeu contestant l’enquesta 

(límit per respondre l’enquesta dia 15 de setembre 2019)