Catalunya, la comunitat amb més empreses innovadores

El Principat encapçala el podi de societats més inquietes, que completen Madrid i el País Valencia

Catalunya és la comunitat autònoma amb més nombre d’empreses innovadores, amb 535, és a dir, un 23,7% del total d’empreses amb el segell de Pime innovadora, que ascendeix a 2.257, d’acord amb la interpretació d’Infoempresa.com de les dades del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Madrid i el País Valencià conformen la resta del podi amb un total de 488 i 333 pimes innovadores. Totes tres regions juntes superen el 60% del total de l’Estat. La Rioja és la que més destaca internament perquè compta amb 1,3 empreses innovadores per cada 1.000 societats actives, seguida de Navarra, amb una.

Pel que fa al nombre d’agrupacions, l’Estat espanyol compta amb 91 agrupacions registrades oficialment en el registre d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) de la Direcció General d’Indústria i de la Pime. En total, acullen 6.151 pimes.

Per sectors d’activitat, cal destacar les TIC, que compten amb 1.551 societats mercantils, que representen un 25% del total; medi ambient i energia, amb 713 empreses i el 12% del total; i maquinària i tecnologia industrial, amb un total de 570 empreses i el 9% del total.

Notícia publicada el dia 12/08/2019 a la web: https://www.viaempresa.cat/innovacio/catalunya-comunitat-empreses-innovadores_2068120_102.html