Els reptes d’exportar porcí a l’Àsia i Austràlia

A Catalunya el pes del sector porcí és indubtable: produeix més del 27% del total de carn de porcí dins de la Unió Europea. A casa nostra és la segona carn més consumida després del pollastre, i les exportacions han sumat l’any 2018 uns 2.900 milions d’euros.

Susanna Barquín, cap del sector carni de Prodeca (Promotora d’Exportacions Agroalimentàries Catalanes), explica durant un dels seminaris de la Setmana de la Internacionalització 2019 que la carn de porcí ocupa la segona posició en el consum de carn mundial, essent els principals països exportadors del món els Estats Units, Espanya i Alemanya…

Per a l’empresa catalana, diu Barquín, el nou escenari passa per “explorar els mercats alternatius emergents com l’Àfrica, Amèrica del Nord i Amèrica Llatina, i incrementar les exportacions amb valor afegit com els embotits i els pernils”. A llarg termini, el sector es focalitzarà en la innovació en nous productes com les carns sintètiques.

Ampliar notícia aquí