Celebrat el seminari tècnic sobre Seguretat alimentària al sector carni

INNOVACC, amb la col·laboració de FECIC, va organitzar aquest dilluns 30 de setembre a l’Auditori Josep Irla de Girona el seminari tècnic sobre Seguretat alimentària al sector carni.

L’activitat va comptar amb un nombrós grup d’assistents, unes 80 persones, la majoria
del departament de qualitat d’empreses del sector carni.

El seminari es va realitzar en dos blocs: “Gestió dels riscos alimentaris” i “Exemples pràctics de gestió aplicada de seguretat alimentària”

1r bloc “Gestió dels riscos alimentaris”. Moderat per Carmen Carretero (Catedràtica de Tecnologia dels Aliments i Directora del Campus d’Alimentació i Gastronomia de la UdG). Al final del bloc es va fer una taula rodona de tots els ponents i es varen atendre les preguntes dels assistents.

 

“Estratègies de gestió del risc associat a listèria”. Sara Bover (Cap del Programa de Seguretat Alimentària d’IRTA. Membre d’EFSA de Riscos Biològics).

“Com justificar els requeriments normatius per a control de listèria en mercats exigents”. Oriol Vergés (Responsable del Control Sanitari de Comerç Internacional. Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya).

“Com prevenir riscos alimentaris i minimitzar responsabilitats legals i penals”. Juan Ramón Hidalgo (Food Legal Solutions. Advocat especialista en Dret Alimentari. Professor i Coordinador del Màster de Gestió de la Seguretat i Qualitat Alimentària de la UAB).

 

2n bloc “Exemples pràctics de gestió aplicada de seguretat alimentària”. Moderat per Ignasi Pons (Responsable de l’Àrea Tècnica de FECIC). Al final del bloc es va fer una taula rodona de tots els ponents i es varen atendre les preguntes dels assistents.

 

“Com es pot estalviar aigua mantenint seguretat alimentària?” Carlos Romaní (Responsable de Serveis basats en el Coneixement de Diversey).

“Solucions per a reduir la càrrega bacteriana de les cintes transportadores”. Paloma Villaseñor (Responsable Laboratori d’Esbelt) i Francesc Caballero (Director Comercial d’Esbelt).

 

Veure presentacions dels ponents: