El sistema de termodesinfecció de Drysist s’instal·la al Port de Barcelona

Fa dos anys i sota el paraigua del clúster del porcí INNOVACC es va crear l’empresa Drysist, fruit de la unió de Transports Castañé i Optimal Pork Production (OPP). Naixia per desenvolupar un sistema de termodesinfecció de camions que garanteix de forma sostenible que hi hagi menys patògens i per tant més bioseguretat. Ara, el sistema l’aplica la terminal Best, operada per Hutchinson i Altius, al Port de Barcelona.                                                         

Una nova nau a Torelló

Drysist va començar el seu camí en una nau de Sant Pere de Torelló on es van fer les primeres proves d’aquest sistema. Gairebé dos anys després ha ampliat amb una nau al polígon Matabosch de Torelló, on es fa el tram final de la producció del producte que es subcontracta a altres empreses. A la nau de 1.600 metres quadrats, s’hi fa l’encaix del producte. Té mitja dotzena de treballadors. Castañé, a la foto amb el seu soci, Joan Santmartí, d’OPP, explica que “ara ja estem recuperant la inversió que es va fer en el seu moment”, que va ser d’uns dos milions. L’empresa ja ha venut el seu producte a Dinamarca i Rússia i està pendent de tenir partners a cinc punts diferents de la Xina, “assegurant-nos que puguem protegir la patent”, explica. Castañé afegeix que la pesta porcina ha malmès molt el sector del porc en aquell país i que un producte com la desinfecció és clau per evitar-la. Ara bé, afegeix, “estem en aquell punt que no està clar qui paga: els productors, els escorxadors o els transportistes”.


L’empresa osonenca Drysist ha instal.lat a la terminal Best, operada per Hutchinson i Altius conjuntament, del Port de Barcelona el seu sistema de tractament de desinfecció per als contenidors que segons Castañé “és la primera estació automatitzada del món”. El que sí permet aquest sistema, expliquen Javier Rodríguez i Pablo Garcia, director d’oficina d’Altius i director general de Synergy, del grup Best, respectivament, és eficiència a l’hora de desinfectar els contenidors que marxen amb els vaixells. “Instal·lat a la mateixa terminal ens permet aplicar-lo a tots els contenidors que entren a la terminal el mateix dia d’entrada o l’endemà i per tant no hem d’allargar els temps de trànsit de les mercaderies”, diu Rodríguez.

Drysist va néixer per a la desinfecció de camions de transport de bestiar i amb l’objectiu de millorar la bioseguretat “alhora que s’eviten malalties als animals i per tant la ingesta de menys medicaments”, explica Robert Castañé, responsable de l’empresa. Però al Port de Barcelona permet més usos. “Al principi ho vam posar per a l’exportació de troncs de fusta a la Xina, però s’han obert altres possibilitats com el protocol BMSB d’importació a Austràlia i Nova Zelanda després de trobar una plaga de cargols molt perillosos per l’ecosistema australià en un enviament de cotxes de luxe a aquest país o les exportacions d’escorça de pi al Marroc”, expliquen Rodríguez i Garcia. Però també asseguren que permet fer barrera contra la pesta porcina i una bona desinfecció per als contenidors frigorífics que porten productes alimentaris o “els estàndards que exporten alfals a la Xina”.

Tot plegat, els garanteix que es compleixen tels protocols establerts. El sistema assegura temperatures de fins a 75 graus, permet que es mantingui durant el recorregut del contenidor i que quedi registrat electrònicament.


Les diferències amb la química

Com explica el director del grup Altius, Javier Rodríguez, les diferències d’aquest sistema amb el de fumigació química són diverses. “D’una banda, no és tòxic, ni per a les persones que ho fan servir ni per al medi ambient, i de l’altra, no necessita els mateixos terminis a l’hora d’aplicar-lo.” El tractament químic necessita diversos dies i un termini més de ventilació de cada contenidor i a més cal traslladar el que es vol desinfectar en una zona específica i protegida.

Un prototip per a Repsol

El sistema de Drysist ha servit per tirar endavant un prototip que ha d’ajudar a la desinfecció de tota mena d’edificis impulsat per l’empresa Repsol.

Per aquest model, que no genera cap mena de fum, segons explica Castañé. es fa servir un gas especial de la mateixca empresa que atorga uns rendiments del 99% en la termodesinfecció. Repsol està present als sectors del petroli, el llum i el gas.

 

Notícia publicada el dia 31/10/2019 en el diari el 9 Nou