19/12/2019 10a edició del Programa de Generació d’Idees en Smart Food

Des del Parc de Recerca UAB els fa molta il·lusió convidar-vos al concurs final de la 10a edició del Programa de Generació d’Idees, que es celebrarà el proper dijous 19 de desembre a les 11:00h a l’Edifici Eureka del Campus de la UAB.

El Programa Generació d’Idees, que enguany s’ha centrat en l’àmbits de l’smart food, té l’objectiu de crear sinergies entre personal investigador, empreses i entitats per generar projectes capaços d’oferir nous models de negoci en aquest àmbit.

Durant la jornada, els sis projectes finalistes exposaran les seves solucions davant de personal expert en valorització d’idees de negoci, que seleccionaran el projecte guanyador. Un cop entregats els premis, es farà un còctel entre els assistents.

 11:00h a 14:00h

 Edifici Eureka (Parc de Recerca UAB)

Inscripció

Els set projectes finalistes

Cellupack: Envàs biodegradable, inodor, insípid, comestible, atòxic i soluble en aigua, que permet un retorn ultra-ràpid de la matèria en el cicle mediambiental.

Eficàcia en el menjar, eficàcia en l’economia: Aplicació mòbil perquè les persones de la cadena de producció -incloent el consumidor- puguin rebre informació sobre què podria fer amb el menjar excedent o pròxim a caducar.

Farm Biosecurity: Dispositiu que permet el registre automatitzat de tots els agents que entrin en contacte amb les granges de boví lleter en temps real per tal de crear alertes de risc d’entrades de patògens.

Healthy Living: Millorar la salud a través de factors externs com és la Vitamina D.

Mycosystem: Mobiliari interior, estètic, funcional i intel·ligent, que s’acobla un compostador i un hivernacle, i que de forma semi-automàtica permet gestionar residus orgànics i utilitzar els subproductes gasosos, líquids i sòlids derivats per augmentar el rendiment de producció de vegetals collits en etapes prematures de creixement.

Reducció de l’ús d’antibiòtcs en animals: Elaboració d’un producte basat en bacteriòfags específics per prevenir patologies d’origen bacterià, en base a un diagnòstic personalitzat per a cada explotació porcina.

StressReduction: Desenvolupament d’una app per reduir l’estrés mitjançant el control de variables fisiológicas i de tècniques psicològiques.