Presentació dels projectes finalistes del premi INNOVACC 3a edició

Assistents a l’acte de presentació dels projectes finalistes de la 3a edició Premi INNOVACC

El passat dilluns dia 25 de novembre de 2019 es van presentar a INNOVACC, cinc projectes finalistes de la 3a edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni.

Seguidament el jurat es va reunir per avaluar els projectes presentats i decidir les candidatures guanyadores per a cada categoria del premi: “Batxillerat/FP” i “Universitat”.

El membres del Jurat van ser:

Jacint Arnau (IRTA, secretari d’INNOVACC).
Esteve Espuña (Esteban Espuña SA, president d’INNOVACC).
Narcís Cañigueral (Embutidos Monter SAU, tresorer d’INNOVACC).
Ignasi Pons (FECIC)
Llorenç Freixanet (Metalquimia, vocal d’INNOVACC).
Jaume Sió (DARP).
Joan Martí (ACCIÓ).
Ricard Parés (PORCAT).
Narcís Grèbol (ex-secretari d’INNOVACC)

A continuació es mostren els projectes finalistes d’aquesta 3a edició.

PROJECTES FINALISTES

Nom candidat Centre formatiu Estudis Títol projecte
Xavier Puigdevall Escola Agrària de l’Empordà CFGS Processos i qualitat en la indústria alimentària Ús d’un cultiu iniciador en un producte curat. Diferències entre l’absència o la presència d’un “starter” en el fuet.
Georgina Molero i Mariona Porta Institut El Cairat d’Esparreguera Batxillerat científic (Biologia) Elaboració d’un complex bioindicador colorimètric per evitar el malbaratament d’aliments a les nostres llars
Bruna Guix Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú Grau en Enginyeria de disseny industrial i desenvolupament del producte Disseny d’un vestidor pel personal de granges porcines
Gerard Masferrer UVic Doctorat en Ciències Experimentals i Tecnologies Optimització del procés industrial d’escorxadors utilitzant tècniques de modelització, tractament de dades i classificació automàtica
Imma Argemí UdL Doctorat en Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària Actitud dels consumidors, alternatives d’alimentació i efecte del tipus genètic sobre la qualitat de la canal i de la carn en el porc ecològic.

 

Xavier Casadevall i Georgina Molero/Mariona Porta són els finalistes del Premi INNOVACC a la Categoria Batxillerat/FP.

Bruna Guix, Gerard Masferrer i Imma Argemí són els finalistes del Premi INNOVACC a la Categoria Universitat.

 

Finalistes explicant els seus projectes

Xavier Puigdevall

Georgina Molero i Mariona Porta

Bruna Guix

Gerard Masferrer

Imma Argemí

 

Es preveu la celebració d’un acte d’entrega del premi el dia 18 de desembre de 2019 a les 15h al restaurant la Deu d’Olot, on s’hi convidaran a tots els estudiants i els seus tutors finalistes, així com als socis d’INNOVACC i altres persones vinculades amb el sector carni porcí català.

Aquest mes de novembre ja s’han començat a realitzar les xerrades informatives per la 4a edició del Premi INNOVACC a diferents centres educatius de Catalunya.

Informació convocatòria 4a edició Premi INNOVACC