Gerard Masferrer (UVIC) i Xavier Puigdevall (EA Empordà) guanyen el Premi INNOVACC 3a edició (2018-2019)

Dins el marc de l’Assemblea General Extraordinària d’INNOVACC, el 18 de desembre de 2019 es va realitzar l’entrega de la tercera edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni, que té com a objectiu incentivar projectes d’innovació tecnològica dins l’àmbit educatiu català enfocat al sector carni. S’hi podien presentar estudiants de Batxillerat, Formació Professional i Universitat que estiguessin estudiant l’últim curs dels estudis, durant el període 2018-2019, i que estiguessin preparant el Projecte final d’estudis. Tots els alumnes havien d’estar matriculats a un centre educatiu de Catalunya Aquest premi pretén ser el reconeixement a la tasca realitzada per l’estudiant i pel tutor i departament del centre educatiu al qual pertany.

El premi consisteix en 10.000 €, amb 5.000 € per a cadascuna de les dues categories “Batxillerat/FP” i “Universitat”. Aquests 5.000 € es reparteixen al 50% entre l’estudiant i el Centre educatiu on han realitzat el projecte. També s’ofereix als guanyadors un contracte de treball en una empresa del sector carni porcí català.

La composició del Jurat del Premi ha estat: Jacint Arnau (IRTA), Esteve Espuña (ESPUÑA), Narcís Cañigueral (MONTER), Ignasi Pons (FECIC), Llorenç Freixanet (METALQUIMIA), Ricard Parés (PORCAT), Joan Martí (ACCIÓ), Jaume Sió (DARP) i Narcís Grèbol (ex secretari d’INNOVACC).

Després de la recepció de diverses candidatures i una avaluació inicial el Jurat del premi va escollir el mes de juliol de 2019 les candidatures finalistes per a cada categoria. El passat mes novembre el Jurat va fer a INNOVACC l’avaluació final dels projectes finalistes d’aquesta 3a edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni.

A l’acte de celebració d’entrega del premi s’hi van convidar a tots estudiants finalistes i els seus tutors.

Els guanyadors de la tercera edició del Premi INNOVACC a la innovació tecnològica en l’àmbit carni (curs 2018-2019) han estat:

 Guanyador Categoria Batxillerat/FP

  • Xavier Puigdevall Palomeras, de l’Escola Agrària de l’Empordà, pel seu projecte de cicle formatiu de grau superior de Processos i qualitat en la indústria alimentària sobre “Ús d’un cultiu iniciador en un producte curat”. El tutor del centre educatiu ha estat Sergi Altarriba. El projecte s’han realitzat amb la col·laboració de l’empresa Carnisseria Nadal de Sarrià de Ter i Bordils.

Guanyador Categoria Universitat

  • Gerard Masferrer Caralt, de la Universitat de Vic, pel seu projecte de doctorat industrial de Ciències Experimentals i Tecnologies sobre “Optimització del procés industrial d’escorxadors utilitzant tècniques de modelització, tractament de dades i classificació automàtica”. Els tutors del centre educatiu han estat Pere Martí i Moisès Serra. El projecte s’han realitzat amb la col·laboració de l’empresa Matadero Frigorífico del Cardoner SA (MAFRICA) de Sant Joan de Vilatorrada.

Han entregat els premis el president d’INNOVACC Esteve Espuña, acompanyat dels altres membres del Jurat.

Al mateix temps s’han entregat els certificats de reconeixement als altres projectes finalistes per a cada categoria, presentats per:

Altres finalistes Categoria Batxillerat/FP

  • Georgina Molero Murà i Mariona Porta Argelaga, de l’Institut El Cairat d’Esparreguera, pel seu projecte de Batxillerat sobreElaboració d’un complex bioindicador colorimètric per evitar el malbaratament d’aliments a les nostres llars”.

Altres finalistes Categoria Universitat

  • Bruna Guix Mir, de la Universitat Politècnica de Catalunya de Vilanova i la Geltrú, pel seu projecte d’Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte sobre Disseny d’un vestidor pel personal de granges porcines.
  • Immaculada Argemí Armengol, de la Universitat de Lleida, pel seu projecte de doctorat en Ciència i Tecnologia Agrària i Alimentària sobre “Actitud dels consumidors, alternatives d’alimentació i efecte del tipus genètic sobre la qualitat de la canal i de la carn en el porc ecològic”.

 

Moment de l’entrega del Premi INNOVACC categoria Batxillerat/FP. A la fotografia, d’esquerra a dreta: Ricard Parés (PORCAT), Narcís Grèbol (membre Jurat Premi INNOVACC), Joan Martí (ACCIÓ), Xavier Puigdevall, Esteve Espuña (president d’INNOVACC), Georgina Molero, Neus Cañigueral (MONTER), Jacint Arnau (IRTA).

 

Moment de l’entrega del Premi INNOVACC categoria Universitat. A la fotografia, d’esquerra a dreta: Joan Martí (ACCIÓ), Jacint Arnau (IRTA), Ricard Parés (PORCAT), Imma Argemí, Sergio Ponsá (UVIC), Gerard Masferrer, Esteve Espuña (president d’INNOVACC), Bruna Guix, Neus Cañigueral (MONTER), Narcís Grèbol (membre Jurat Premi INNOVACC).

 

Veure presentació de l’Assemblea d’INNOVACC amb un resum dels projectes finalistes i els premiats per cada categoria:

Presentació AG 18des2019 Premi INNOVACC