Llonganissa de Vic, l’embotit de luxe

Aquest tradicional embotit adquireix la seva qualitat gràcies a uns acurats processos d’elaboració i curació que daten del segle XV

Els embotits formen part de l’essència de la plana de Vic i d’una gastronomia marcada pels productes porcins. Però d’entre tots els embotits, en destaca un: la llonganissa de Vic, la qual va obtenir l’any 2001 el segell de qualitat europeu d’Indicació Geogràfica Protegida. Aquest rústic, consistent i saborosíssim producte està fet amb les millors carns del porc i és un encert en qualsevol ocasió: ja sigui en un entrepà, per picar entre hores o com a aperitiu abans d’una gran celebració. Sigui quan sigui, el gaudi està assegurat!…

…Per Collado, l’obtenció del distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida l’any 2001 va ser un gran èxit per als productors de llonganissa de Vic i que va marcar un abans i un després. “Vam treballar molts anys per aconseguir la IGP. És una cosa molt positiva perquè és un distintiu de qualitat acreditat, reconegut a nivell europeu i també internacionalment. Això el que fa és posar en valor el producte i també l’empresa, ja que visibilitza el fet que aposten per recuperar productes tradicionals i que prioritzen la qualitat”, defensa. Tot i això, com ha expressat ell mateix, el triomf més gran de tots ha estat un altre: “El que hem aconseguit és preservar aquest producte històric, centenari i que és d’una altíssima qualitat.

Veure notícia