Les exportacions gironines creixen més d’un 10% durant el 2019

Han batut tots els rècords arribant als 5.782 MEUR

Les exportacions gironines tanquen un 2019 de rècord. Segons recull l’estadístic que publica periòdicament el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, les vendes a l’exterior de les empreses del territori han crescut fins a un 10,3%. I si aquest percentatge es trasllada en xifres, el global s’enfila significativament, perquè la demarcació ha arribat a exportar productes per valor de 5.782.429.300 euros.

Per sectors, la indústria agroalimentària continua encapçalant el gruix del negoci a l’exterior. Al llarg de l’ant passat, les seves empreses han crescut un 23,9% en exportacions i han fet vendes per valor de 2.610,3 MEUR (és a dir, el 45% de tot el que la demarcació ha enviat a altres mercats).

I dins l’agroalimentari gironí, la preeminència de les càrnies és innegable. Empeses per la crisi de la pesta porcina a la Xina, que ha obligat el gegant asiàtic a abastir-se de carn a mercats exteriors, el clúster gironí ha incrementat fins a un 39% les seves exportacions. Sobretot, de canals i peces de porc. En concret, entre gener i desembre, les càrnies gironines han fet vendes per valor de 1.745,66 MEUR (davant dels 1.256,96 MEUR del mateix període de l’any passat).

Llegir notícia completa