Baixa la població de senglars a Catalunya, però continua sent molt alta a les Guilleries i el Montseny

Tot i que les dades de la temporada 2018-2019 ho certifiquen, els caçadors alerten que ara ja ha tornat a pujar

Després d’anys de creixement, la població de senglars ha disminuït a la major part de Catalunya, però continua sent molt alta al Montseny i les Guilleries, igual que a l’Alt Empordà i la Garrotxa. El motiu, que es tracta de zones on aquesta espècie troba condicions òptimes per a la seva supervivència i, en concret, una gran disponibilitat d’aliment gràcies a les pluges, els boscos de roures i alzines i els camps de conreu de regadiu.
La temporada 2015-2016, el nombre de senglars per quilòmetre quadrat a les Guilleries i el Collsacabra era de 17,5. Al Montseny, de 16,5, i a la zona del Freser-Setcases, de 6. Segons les darreres dades del programa de seguiment que encarrega el DARP, que corresponen als anys 2018-2019, la temporada passada es va aconseguir frenar l’augment de la densitat i en els dos primers casos les xifres es van reduir a entre 12 i 15.

Ampliar notícia AQUÍ

Notícia publicada el dia 24/02/2020 a la web: https://el9nou.cat/osona-ripolles/actualitat/