SmartCatalonia Challenge (concurs d’innovació)

Arriba una nova edició de l’SmartCatalonia Challenge

Per primera vegada, el concurs d’innovació oberta impulsat pel Departament de Polítiques Digitals surt de l’àmbit urbà per contribuir a garantir la igualtat d’oportunitats en els entorns rurals.

Aquest concurs d’innovació oberta és una iniciativa per potenciar la creació de solucions innovadores a les principals problemàtiques del territori català, connectant emprenedors, desenvolupadors, organitzacions i experts amb les necessitats que requereixen resoldre’s.

A més de la participació dels municipis, smartCAT challenge compta amb la col·laboració de centres tecnològics, empreses TIC i d’altres institucions que donaran suport als emprenedors i desenvolupadors durant tot el procés.

Els cinc reptes que ha plantejat l’ARCA en aquest SmartCatalonia Challenge són:

  1. Circuits i alimentació de proximitat. Com afavorir la venda de productes agroalimentaris locals, artesans i de qualitat dels petits productors catalans.
  2. Transport i mobilitat rural. Com afavorir la mobilitat de la població rural per accedir a béns i serveis bàsics.
  3. Qualitat i servei sanitari quotidià. Com oferir atenció sanitària no urgent a distància per a la població rural.
  4. Relleu rural, noves i velles oportunitats. Com afavorir el relleu generacional en entorns rurals per evitar el despoblament, entre d’altres.
  5. Perfils qualificats per entorns rurals. Com facilitar la cerca i captació de perfils qualificats en empreses rurals.

El repte finalitzarà amb una competició en la qual un jurat triaran les millors solucions que competiran a la Gran Gala Final. El guanyador podrà participar i presentar la seva solució dins l’Smart City Expo World Congress que se celebra el mes de novembre.

A més, el millor projecte de cada temàtica tindrà la possibilitat de realitzar una prova pilot a la ciutat que l’ha liderada dins del marc del Laboratori SmartCatalonia

Les inscripcions ja estan obertes a la pàgina web del concurs i el límit per presentar les propostes és el 22 de maig.

Més informació