El bloqueig dels ports xinesos perjudica les exportacions de carn gironina

La carn de les empreses catalanes que exporten a la Xina no arriba a destí. La covid-19 ha provocat un bloqueig dels ports d’aquest país que té aturats els contenidors frigorífics que es fan servir per transportar-la.

El secretari general de la Federació d’Indústries Càrnies (FECIC), Josep Collado, explica que el que passa és que, o bé el contenidor no arriba a port o, si ho fa, no es descarrega. Això implica que l’empresa xinesa no rebi el producte i, per tant, només aboni aproximadament un 30% del preu total, que es paga en el moment de fer la comanda.

Collado deixa clar que la demanda xinesa pel producte català “hi és”, en bona part per la pesta porcina que hi ha al país asiàtic. “El que ens trobem és que hi ha un problema logístic, perquè els contenidors que les empreses catalanes lloguen, no tornen, ja que queden aturats d’una manera o altra a la Xina”, explica…

Ampliar notícia aquí