Catorze empreses d’Osona i el Ripollès, al ‘marketplace’ d’Acció

Diverses empreses ofereixen els seus serveis per col·laborar a produir material sanitari

De moment, 14 empreses d’Osona i el Ripollès s’han inscrit al marketplace empresarial Covid-19 que ha posat en marxa ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat. Es tracta d’un espai on les empreses poden proposar en què poden col·laborar per millorar la lluita contra el coronavirus. S’enfoca especialment a serveis tecnològics i productes sanitaris que puguin ser efectius a curt termini. La petició, que es manté oberta perquè tothom qui vulgui s’hi pugui afegir, compta amb 11 àrees o subsectors on apuntar-se. Són els següents:
Bates impermeables d’un sol ús: En aquest apartat hi ha l’empresa de Torelló Raymi Disseny, una empresa petita, que pot fer el plastificat per a les bates impermeables d’un sol ús. Els darrers dies estan rebent diverses sol·licituds d’empreses que fan bates per anar directament als hospitals.
Desinfectants: alcohol sanitari, solucions hidroalcohòliques, gels i altres antisèptics o desinfectants: En aquest apartat hi són presents les empreses Proquimia i Itram Higiene, de Vic, totes dues especialitzades en productes desinfectants.
Matèries primeres necessàries per fabricar aquests productes (teixits, elàstics, plàstics, etc.): L’empresa Vipram Suministros Industriales, de Sant Vicenç de Torelló, ofereix PVC flexible per fer separacions de diverses zones, àrees de treball i aïllaments tèrmics que té en estoc.
Respiradors i dispositius de ventilació mecànica invasiva: En aquest apartat hi són les empreses Elausa, que s’ofereix per fer equips electrònics, i l’empresa de Ripoll Electrical Motor 2009, SL, que té disponibilitat per fer el muntatge de respiradors.
Serveis i materials d’impressió 3D: L’empresa de l’Esquirol Addwek, que fabrica peces amb impressions 3D, i l’enginyeria Desingplast, de Vic, que també pot oferir la seva impressora 3D, s’han afegit a aquest apartat. També s’han ofert per a l’ús de la seva impressora 3D les empreses Onnera Laundry Barcelona, situada a Sant Julià de Vilatorta i que fa màquines industrials de rentar i assecar roba; Roquet Hydraulic, SL, de Tona, productora de components hidràulics, i Soler i Palau, que fa ventiladors industrials, amb seus a Ripoll i al Vallès Oriental. La petita empresa Tecnologia del Moviment Continu, de Torelló, també ofereix fer peces amb impressió 3D i donació de material.
Altres: En aquest apartat hi són presents l’empresa Mecanitzats Ramon Nuri, de Seva, que fabrica mecanitzats de tota mena però ofereix canons per a desinfeccions que habitualment es fan servir per fer neu, així com també Söher Packaging Spain, situada a Taradell, que ofereix armaris i papereres per als hospitals de campanya.
En les altres cinc categories de la llista, els kits de diagnòstic, la de mascaretes quirúrgiques i de seguretat, la de plataformes de teletreball, la de serveis de ciberseguretat i la de productes EPI i material sanitari de protecció (ulleres i guants de nitril), no hi havia fins divendres empreses d’aquestes dues comarques. Amb aquesta plataforma es vol agrupar les diferents empreses que poden treballar amb l’objectiu final de lluitar contra la pandèmia i hi ha l’opció de demanar expressament què es vol o què es necessita. El portal es va posar en marxa la setmana passada.

Notícia publicada el dia 06/04/2020 a la web: https://el9nou.cat/osona-ripolles/actualitat/catorze-empreses-dosona-i-el-ripolles-al-marketplace-daccio/