El Fòrum QSA Normes Alimentàries analitza la crisi del SARS-COV-2 en la indústria alimentària

Juan Ramon Hidalgo, Coordinador del Fòrum QSA Normes Alimentàries, juntament amb Mireia Romagosa i Cristina Maján, membres d’aquest Grup d’Opinió en Gestió de la Qualitat i Seguretat Alimentària de l’Escola, analitzen, en un article, com l’expansió del coronavirus SARS-COV-2 ha impactat en la indústria alimentària, i quines mesures i protocols s’han adoptat per seguir garantint la qualitat i la seguretat dels productes.

06/04/2020

El Grup d’Opinió en Gestió de la Qualitat i Seguretat Alimentària Fòrum QSA Normes Alimentàries de l’Escola acaba de publicar l’article → “Crisi SARS-COV-2 (agent causant de la malaltia COVID-19): Situació normativa i control de riscos a la indústria alimentària”. Juan Ramón Hidalgo, Coordinador d’aquest col·lectiu, juntament amb les investigadores d’aquest grup, Mireia Romagosa i Cristina Maján, han estat les persones autores d’aquesta divulgació.

L’estudi analitza l’impacte de l’expansió internacional del coronavirus en la indústria alimentària, i quines mesures i protocols s’han seguit i impulsat per part de les autoritats sanitàries i alimentàries, per garantit la seguretat i qualitat en tot el procés d’elaboració i transformació dels productes fins arribar al consumidor final. També es tracten les recomanacions per la població en general, a l’hora de manipular els aliments comprats en els establiments comercials.

Els investigadors recullen el treball de diverses institucions oficials de l’àmbit de la seguretat alimentària, com l’European Food Safety Authority, en què es contempla que no existeix cap evidència que els aliments siguin una font o una via de transmissió del SARS-COV-2.

Enllaç notícia completa


Amb la participació: