Les exportacions gironines a tercers països continuen creixent

Les exportacions d’empreses gironines a tercers països continuen creixent tot i els efectes de la pandèmia. De fet, d’ençà que va començar el confinament, la Cambra de Comerç de Girona ha emès fins a un 20% més de certificats a empreses del territori que venen a mercats de fora la Unió Europea. En concret, la Cambra ha segellat 2.115 certificats en les darreres quatre setmanes, sis de cada deu, a càrnies. Entre les principals destinacions, hi ha la Xina, el Japó, els Estats Units, l’Índia i països africans. Ara bé, l’empenta de les vendes a tercers països contrasta amb l’alentiment de les exportacions a Europa i això farà que, inevitablement, el territori quedi tocat. Perquè el Vell Continent concentra fins al 73% de les exportacions de les comarques gironines. Segons dades de la cambra, el percentatge de certificats per sectors en el conjunt de les empreses durant el període d’afectació és: carn i embotit, 61,5%; alimentació 12,5%; química, 8%; maquinària, 3,5%; materials de piscina, 3,5%; filatura, 2%; automoció, 1%, i els altres sectors, 8%. El vicepresident de la Cambra, Jaume Guàrdia, empresari del sector químic, assegura que “el manteniment de la bona marxa de les exportacions a tercers països contrasta amb l’alentiment de vendes a països europeus, més afectats per la pandèmia”.

La Cambra, davant l’actual situació d’excepcionalitat i com la majoria de les empreses i entitats gironines, realitza la prestació dels seus serveis combinant el treball presencial indispensable dels seus tècnics amb un gran impuls del teletreball. El president de l’entitat, Jaume Fàbrega, empresari dels sectors logístic i de consultoria, recorda que “l’activitat cameral s’ha establert com a essencial per l’economia del país”. “Així, s’ha pogut continuar realitzant presencialment tant a la seu de Girona com a l’antena d’Olot per assegurar tots els tràmits que han de seguir les indústries de la demarcació per a l’exportació dels seus productes: certificats d’origen i de lliure venda i el visat de factures.” Segons Fàbrega, durant aquest mes d’afectació de la pandèmia s’ha aconseguit prestar aquest servei amb normalitat.

Notícia publicada el dia 15/04/2020 a la web: https://www.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1774109-les-exportacions-gironines-a-tercers-paisos-continuen-creixent.html