BASF ajudarà a produir 500 ulleres nasals d’alt flux de ventilació amb tecnologia 3D

L’empresa imprimirà i donarà les ulleres nasals a la Corporació Sanitària Parc Taulí.

La Innovació tecnològica segueix sent una de les principals bases en la lluita contra el Covid-19. En aquesta ocasió, la tecnologia d’impressió 3D, al costat de l’ús de materials avançats, permetrà la fabricació de les peces necessàries per a 500 ulleres nasals d’alt flux.
BASF Espanyola i l’empresa de el Grup especialitzada en impressió 3D, BASF 3D Solutions, han arribat a un acord per produir i donar les 500 peces necessàries per a unitats de cures intensives (UCI). Aquestes peces es poden fabricar amb la tecnologia i la matèria primera de BASF, ja que és una referència de complexitat productiva molt alta i amb uns requisits de flexibilitat molt específics. El projecte, que coordina 3DCovi19.tech, compta amb lliurar en els pròxims dies aquest material a el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, ​​que s’encarregarà de repartir-los entre la comunitat sanitària i, així, fer-lo arribar a les UCI corresponents.
Els màxims responsables de BASF Espanyola, Carles Navarro; i de BASF 3D Solutions, François Minec, coincideixen que el paper que juga la tecnologia en la lluita contra la pandèmia és clau. Carles Navarro assegura que és un orgull poder aportar tècnica i innovació i posar-la al servei dels sanitaris, que segueixen sent la primera línia de batalla en la lluita contra el coronavirus. “Junts, el vencerem”, ha dit. El màxim responsable de Grup BASF a la Península Ibèrica ha reiterat que “la nostra prioritat és la protecció de les persones, tant dins com fora dels nostres propis centres de producció”.
Amb aquesta acció, BASF es suma a la iniciativa d’3DCovid19.tech, una iniciativa, sense ànim de lucre, orientada a assortir de material sanitari als centres hospitalaris que ho necessitin. L’objectiu d’3DCovid19.tech és desenvolupar màscares, viseres i respiradors, complint estàndards establerts. La producció té la coordinació oficial de Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) i fins ara, s’havia consolidat com a plataforma de producció de les prioritats marcades pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i l’Institut de Recerca i Innovació I3PT de l’Hospital Parc Taulí. Recentment, el Ministeri de Sanitat ha reconegut la tasca desenvolupada per 3DCovid19.tech.