La UAB participarà a la hackató europea #EUvsVirus contra la COVID-19

La Comissió Europea ha creat l’esdeveniment #EUvsVirus per cercar solucions als problemes que planteja l’actual pandèmia de la COVID-19. Es tracta d’una hackató, una marató on, al llarg dels dies 24, 25 i 26 d’abril, investigadors, emprenedors, inversors i experts de tota Europa treballaran per desenvolupar solucions innovadores de manera simultània. La UAB ha estat convidada per la Comissió Europea i s’hi ha adherit oficialment amb el compromís de fer-ne difusió i promoure la participació d’experts i mentors.

La iniciativa està coordinada per la Direcció General d’Investigació i Innovació de la Comissió Europea i compta amb el suport del Parlament Europeu i del Comitè Europeu de les Regions. És una de les 10 accions prioritàries de l’ERAvsCorona Action Plan, presentat pel Consell Europeu per la lluita contra la pandèmia.

Els organitzadors pretenen reunir més de 60.000 persones per col·laborar amb noves solucions per als desafiaments de la pandèmia, així com per adaptar i escalar els projectes en que ja estiguin treballant. L’objectiu és reduir el temps d’implementació de les solucions desenvolupades, ja que els participants podran impulsar el treball ja fet per altres innovadors, en lloc d’haver de començar de zero o de duplicar esforços ja realitzats per altres equips.

La hackató està estructurada en sis categories en funció dels problemes que necessiten solucions a curt termini: salut; continuïtat de l’activitat econòmica; educació a distància i teletreball; cohesió social i política; banca digital; així com una categoria oberta a altres desafiaments. Hi participaran els 27 Estats membres de la Unió Europea, a més de Noruega, Israel, Suïssa, Turquia, Ucraïna i el Regne Unit. Les solucions seleccionades seran convidades a participar en una Plataforma del Consell Europeu d’Innovació per facilitar la connexió amb els usuaris finals i donar accés als inversors de tota Europa.

El registre per participar-hi estarà obert fins el mateix matí de l’esdeveniment, el 24 d’abril.

Pàgina web de la hackató #EUvsVirus
https://euvsvirus.org/

Notícia publicada el dia 17/04/2020 a la web:https://www.uab.cat/web/detall-noticia/la-uab-participara-a-la-hackato-europea-euvsvirus-contra-la-covid-19-1345774818865.html?noticiaid=1345811325923