La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, es reuneix amb els Presidents de Catalunya Clústers

El passat 21 d’abril es va celebrar una reunió entre els Presidents dels clústers membres de Catalunya Clústers i la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. La reunió va centrar-se en escoltar la veu dels presidents que van exposar la seva visió sobre la situació actual en les seves cadenes de valor. Els Presidents van sol·licitar suport específic significatiu per aquests moments complicats com la realització d’un estudi sobre l’impacte sectorial de la crisi, l’obertura el més aviat possible de la Línia IRC, recuperar el programa de suport al canvi estratègic (Noves oportunitats de negoci) i ser sensibles a la situació actual en el que respecte a les noves condicions d’entrada al nou Programa Catalunya Clústers, entre d’altres.

La Consellera va agrair als clústers la seva contribució en la lluita contra el coronavirus i encoratjar-los a seguir treballant en  aquesta línia. Per la consellera d’Empresa i Coneixement, “els clústers són una eina clau en situacions de crisi, i ara també ho són amb l’emergència de la Covid-19”. “En moments d’alta complexitat com l’actual cal una acció conjunta, diversa i basada en el canvi estratègic: aquest és el model en el qual es fonamenten els clústers”, va assegurar. Segons Chacón, “ara es manifesta més que mai aquesta necessitat de canvi, de sumar esforços entre multinacionals, pimes, startups, universitats i centres tecnològics per cooperar en projectes transformadors”. En aquest sentit, “els clústers són un entorn determinant per aconseguir-ho”, va subratllar la consellera.

Àngels Chacón també va parlar d’alguns dels projectes dels clústers vinculats a la lluita contra la COVID en la seva compareixença davant el Parlament el 16 d’abril i també ho va fer la consellera de Presidència Meritxell Budó a la roda de premsa de Govern del 22 d’abril.