L’empresa de Vic Servycat ha donat un respirador mecànic invasiu dissenyat per GasN2 a l’Hospital de Campdevànol

L’Hospital de Campdevànol ha rebut en els darrers dies tres respiradors amb l’objectiu de dotar al centre sanitari de referència del Ripollès amb el material mèdic indispensable per fer front a la Covid-19. L’empresa Servycat de Vic ha donat a l’Hospital un respirador mecànic invasiu, mentre que l’Institut d’Investigació i Innovació del Parc Taulí va entregar dos respiradors més dissenyats per Leitat i CatSalut. Aquest equipament es podrà utilitzar per pacients greus de Covid-19 però també per altres patologies.

El respirador que ha entregat Servycat, empresa de manteniment industrial i noves instal·lacions, ha estat dissenyat per l’empresa d’I+D, GasN2, i es diu DAR (Dispositiu Autònom de Respiració) dins de la categoria de respiradors mecànics invasius per a pacients amb Covid-19. Segons el director general de Servycat, Fernando Ortega, quan va esclatar la crisi sanitària “diversos familiars i amics ens parlaven de les carències que hi havia als hospitals, i això ens va fer decidir per tirar endavant aquest projecte” amb la intenció de poder ajudar a combatre el coronavirus. Ortega explica que van decidir entregar-lo a l’Hospital de Campdevànol “perquè a vegades hi ha poca sensibilitat cap a les comarques més d’interior o rurals, com és el cas del Ripollès” i com que ells també són una empresa petita i local “vam pensar que era una bona idea entregarlo a un hospital comarcal com el de Campdevànol”.

Pel que fa als dos equips que va entregar l’Institut d’Investigació i Innovació del Parc Taulí, són respiradors de campanya preparats per donar suport als hospitals i a les UCI.

Notícia publicada el dia 24/04/2020 a la web: https://el9nou.cat/osona-ripolles/actualitat/lhospital-de-campdevanol-rep-tres-respiradors/