Una vacuna contra el coronavirus, objectiu d’una campanya de donacions de la UAB

Proposen dissenyar una vacuna basada en complexes que imitin les partícules víriques del SARS-CoV-2.

Investigadors de la UAB proposen dissenyar una vacuna basada en complexes que imitin les partícules víriques del SARS-CoV-2. La iniciativa forma part d’un programa de micromecenatge contra la COVID-19 de la Universitat, que inclou també un projecte de la FAS als casals d’estiu per als infants més vulnerables i una acció dels UAB Open Labs per fabricar material de protecció per al personal sanitari.

La UAB ha endegat una campanya de micromecenatge per desenvolupar una vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 amb una metodologia que, fins on coneixen els investigadors, no s’està aplicant en cap dels assaigs que s’estan fent a Espanya.

La iniciativa, que ja s’ha posat en marxa, aplega l’experiència de diferents grups de recerca, centres i serveis cientificotècnics de la UAB, i compta amb la col·laboració del Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i dels hospitals Parc Taulí, Germans Trias, Vall d’Hebron i de la Santa Creu i Sant Pau, adscrits a la Universitat, que s’encarregaran de validar el prototip generat.

El projecte “Ajuda’ns a desenvolupar una vacuna contra el SARS-COV-2” es basa en el disseny de proteïnes recombinants, que formen nanoestructures que imiten les partícules víriques (virus-like particles o VLPs per les sigles en anglès). Aquests complexes no tenen la informació genètica dels virus i, per tant, no són infecciosos. El que es busca és generar unes VLPs a partir dels fragments de proteïnes del virus que tinguin en la seva superfície antígens del SARS-CoV-2, per tal que puguin induir la creació d’anticossos neutralitzants.

Veure notícia completa

Notícia publicada el dia 27/05/2020