Aquí teniu el vídeo del seminari on-line “Envasos sostenibles per al sector carni”

INNOVACC junt amb el Clúster del Packaging, FECIC i IRTA vam organitzar aquesta jornada en línia el dia 27 de maig de 2020.

Aquest seminari tècnic es va realitzar a demanda dels socis d’INNOVACC que ho van definir com a prioritari a través de les seves votacions (fetes a partir de les visites de principi d’any). Posteriorment es va treballar amb el clúster del Packaging, IRTA i FECIC per aconseguir un programa amb el màxim d’interès i que arribés al màxim d’empreses i institucions interessades en la temàtica.

Finalment, va haver-hi una inscripció de més de 200 persones, i durant el seminari, va haver-hi fins a 182 persones connectades a l’hora a través del sistema Microsoft Teams.

Veure vídeo seminari

És especialment rellevant la tendència de canvis en els envasos i embalatges per al sector alimentari, vinculada a la demanda dels consumidors, i a la voluntat de les pròpies empreses, de respecte al medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic.
Per a tots els aliments, i per als productes carnis en particular, es persegueix l’objectiu, relatiu al packaging, de “reduir, reciclar i reutilitzar” mantenint seguretat alimentària i caducitat.
La jornada va recollir propostes innovadores aplicables al sector carni, però també a altres sectors alimentaris.
Part de la informació que es va presentar s’ha obtingut en el marc del projecte “Materials plàstics més sostenibles a la indústria càrnia (MATSOS)” coordinat per INNOVACC, amb la participació Salgot, Embotits Monells, Mafrica, Enplater, Klöckner Pentaplast i IRTA, finançat a través de l’Operació 16.01.01 (cooperació per a l’innovació) del PDR de Catalunya 2014-2020.

Us animem a veure el vídeo del seminari. Si voleu plantejar-nos qualsevol projecte relacionat o per qualsevol dubte o aclariment estem a la vostra disposició.