Clúster carni porcí “INNOVACC” i clúster de packaging

En una primera introducció, les entitats coorganitzadores van explicar com van arribar a la conclusió que el sector requeria d’una jornada per discutir no sols la seguretat alimentària a través dels envasos o la legislació vigent, sinó la sostenibilitat en tot el procés d’empaquetat de la carn, la gestió dels seus residus i l’impacte generat en el medi ambient. Una sèrie de canvis en el sistema de producció actual que necessiten un treball conjunt per part de tots els actors implicats.
mercat espanyol i català com és el carni, que a Espanya mou més de 24.000 milions d’euros, on Catalunya representa el 35,1%. Per la seva banda, Sergi Saballs va explicar el compromís d’Enplater en el desenvolupament sostenible d’envasos per a productes frescos, en les seves tres línies d’actuació: envasos “ready to recycle”, els compostables i els “bio-based”. Jordi Garriga, per la seva banda, va presentar les solucions que proposa KP Films en els seus diferents projectes europeus per poder reciclar la safata alimentària de PET, en el camí cap a l’economia circular.
seguretat alimentària, la reducció del malbaratament alimentari i la reducció de l’ús del plàstic.” Les seves safates Halopack i Hiliner són solucions reals que es troben actualment al mercat, arran de les demandes que han anat recollint des d’Hinojosa, especialment per al menjar per emportar, que produeix una quantitat de residus importants.
Per acabar, Albert Casalprim va presentar l’envasament en atmosfera modificada d’AGR, i va afirmar que cal controlar “la proporció de producte/gas, la barreja adequada d’aliment, escollir bé els materials utilitzats com a barrera, la maquinària i el control de qualitat”. En els seus propis laboratoris treballen els gasos necessaris per assegurar la qualitat del producte a llarg termini, sense perdre la frescor de l’aliment.
Veure vídeo de la sessió gravada
Notícia publicada a: