BonÀrea Corporació obté un benefici de 71,5 milions d’euros el 2019, un 12% més

El grup alimentari de Guissona ha facturat 1.920 milions d’euros, ha invertit 94,3 milions i ja compta amb més de 500 supermercats.

© Vista aèria del complex de la bonÀrea Corporació a Guissona. bonÀrea Corporació

bonÀrea Corporació ha obtingut durant el 2019 beneficis nets per valor de 71,5 milions d’euros, un 12% més que l’any anterior, i el cash flow net, s’ha situat en 111 milions, un 9% superior al 2018. La facturació del grup alimentari de Guissona (Segarra) ha incrementat un 5,7% més fins arribar als 1.920 milions. La partida d’inversions és la que més creix (34%) amb un total de 94,3 milions, una part dels quals han estat destinats a a la construcció del nou centre de producció d’Épila, a l’Aragó, les obres de qual segueixen el ritme previst, segons el grup. bonÀrea ha obert 23 nous supermercats fins arribar a un total de 509 establiments a finals d’any. Així mateix, hi ha hagut un increment de 169 llocs de treball i la xifra total de treballadors és de 5.304.

L’activitat més important de bonÀrea Corporació és la venda d’alimentació humana, amb una facturació de 1.089 milions d’euros, un 5,2% més que l’exercici anterior. El principal canal de venda són les botigues bonÀrea, que han comercialitzat directament 857 milions, un 5,4% més. Al final de l’exercici 2019 el grup comptava amb 509 establiments, situats a Catalunya, Aragó, Castelló, València, Madrid, Guadalajara, Navarra, La Rioja i Andorra. Mitjançant els altres canals de distribució – Food Service (majoristes, detallistes i Cash&Carry) i exportació, el grup ha venut per valor de 232 milions, el que suposa un 4,7% que l’any anterior.

Pel que fa a pinsos, la producció anual de les 11 plantes d’alimentació animal del grup s’ha situat al voltant de les 1,32 tones, i la facturació d’aquesta activitat concreta ha pujat a 372 milions d’euros (un 2,6% més que al 2018).

Respecte a l’enginyeria i l’energia, aquesta activitat del grup ha arribat als 392 milions, amb un creixement de, 9,5%. Una part destacada d’aquestes vendes és el subministrament de carburants a la xarxa de 55 gasolineres bonÀrea, que un any més han continuat situades entre les més econòmiques de l’Estat quant a preus.

La resta de la facturació, 67 milions, correspon a altres activitats de les quals en destaca la sanitat i els serveis agropecuaris.

Llegir aquí la notícia completa

Notícia publicada el dia 21/05/2020 a la web: https://www.segre.com/noticies/economia/2020/05/21/