El dia 24 de juny es va rebre l’aprovació del projecte europeu de la convocatòria H2020-LOW-CARBON-CIRCULAR-INDUSTRIES-2020 amb la temàtica CE-SPIRE-07-2020 (preservar l’aigua: reciclar l’aigua industrial provinent de les indústries) on INNOVACC hi participarà juntament amb altres socis del clúster, UVic i Mafrica.
El consorci del projecte el formen 18 participants de diferents països europeus: Grècia (líder), Itàlia, Alemanya, Holanda, Islàndia i Catalunya.
El projecte pretén optimitzar l’ús d’aigua en diferents tipus d’indústries alimentàries d’Europa (sectors involucrats: carni, cerveser, làctic, transformació tomàquets i piscifactories) on s’hi faran diverses proves pilot amb tot tipus de solucions.
Per tant, l’objectiu principal és optimitzar el consum d’aigua a la indústria d’aliments i begudes i l’optimització del consum d’energia per tal de tractar les aigües residuals. S’introduiran tecnologies de recuperació, reutilització i intel·ligència artificial i tecnologies de control per tal de monitoritzar i permetre l’ús de l’aigua recuperada en els processos de fabricació d’aliments i begudes. Al mateix temps permetrà reduir el consum d’energia i optimitzar, recuperar i gestionar aquesta energia. En conseqüència d’aquests dos aspectes es podrà aconseguir una millora en la sostenibilitat ambiental i socioeconòmica.
En el cas del sector carni es pretén:
- Millorar la qualitat de l’aigua
- Augmentar les quantitats d’aigua recuperada i reutilitzada
- Produir energia a partir de biomassa
- Reduir els residus provinents de la indústria càrnia
- Valoritzar els residus per produir productes d’alt valor afegit
Innovacc dins de projecte contribuirà a replicar els models de negoci i les tecnologies desenvolupades i provades a diferents empreses del sector carni. També recolzarà les tasques de comunicació i difusió dels resultats obtinguts. Al mateix temps, des del clúster es prepararan publicacions digitals i organitzarà diferents jornades a diferents punts del territori espanyol per tal de fer difusió del projecte i que tingui repercussió sobre el sector carni europeu.
Es tracta d’un projecte que la seva durada és de 4 anys.
A continuació es mostra el pressupost presentat i l’ajut demanat pels socis d’INNOVACC:
Pressupost | Ajut demanat | |
UVIC | 757.250,00 | 757.250,00 |
MAFRICA | 410.550,00 | 287.385,00 |
INNOVACC | 76.841,25 | 76.841,25 |
I també es mostra el pressupost i l’ajut global aprovat:
Pressupost global: 9.429.670 €
Ajut global: 8.115.787,38 €
![]() |
![]() |
![]() |