Noel invertirà 25 MEUR en una nova sala d’especejament a Olot que ocuparà 200 persones

La planta, que tindrà 15.000 m2, entrarà en funcionament d’aquí a un any i s’ha projectat tot seguint criteris sostenibles

Recreació gràfica de la nova planta prevista per l’empresa Noel a Olot. Foto: @noel_1940.

L’empresa càrnia Noel Alimentaria invertirà 25 MEUR en una nova sala d’especejament a la ciutat d’Olot. La nova instal·lació comptarà amb 15.000 m2 i es preveu que entri en funcionament d’aquí a un any. El director general de Noel, Joan Boix –que en va fer una presentació a l’Ajuntament aquest dissabte, acompanyat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacoón–, explica que el projecte els fa “molta il”lusió”, malgrat que s’ha impulsat en “temps complicats” com a conseqüència de la pandèmia.

La nova planta –que farà reduir de manera notable la producció a l’actual de Sant Roc– hi treballaran unes 500 persones, 200 de les quals es contractaran de nou. D’aquestes, Boix ha explicat que una cinquantena seran especialitzades. El director general de Noel ha destacat que el projecte s’ha plantejat seguint criteris de sostenibilitat.

La nova planta –que se situarà a tocar de l’escorxador, a l’antiga fàbrica de Cartolot– servirà exclusivament per a l’activitat d’especejar la carn de porc, envasar-la i congelar-la. La producció de filetejats i elaborats es mantindran a la planta habitual, que s’aprofitarà per a potenciar. De fet, el director general de l’empresa càrnia, Joan Boix, ha avançat que l’activitat en aquesta fàbrica “baixarà” en detriment a l’inici de l’activitat de la nova construcció.

Llegir més

Notícia publicada el dia 13 de juliol de 2020 a la web: https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/23121/noel/invertira/25/meur/nova/sala/especejament/olot/ocupara/200/persones

Veure notícia a Olot Televisió