L’exportació porcina salva el sector durant la crisi del Covid

El sector porcí està mantenint una bona situació davant la crisi generada per la pandèmia, fent evident que aquest sector és capaç de mantenir-se en situacions adverses. Així ho demostra el fet que en el primer semestre d’aquest any el marge de benefici es manté elevat, en concret en 20 cèntims d’euro per quilo d’animal viu comercialitzat. Gràcies a aquest sector es mantenen llocs de treball i activitat econòmica en un moment complicat per tots els països.

Un dels grans puntals que avalen els resultats del sector són les exportacions, amb una gran demanda de la Xina, que continua patint en la seva ramaderia els efectes de la pesta porcina africana (PPA). També s’està deixant sentir el tancament de l’escorxador més gran d’Alemanya i dos d’Holanda per problemes derivats del Covid-19 entre les plantilles, amb una clara reducció dels caps de bestiar sacrificats en aquests països.

Una de les circumstàncies que podria canviar la marxa del sector porcí seria precisament algun revés en matèria de sanitat animal. Per aquest motiu, tot el sector, i particularment des de PORCAT, es remarca la necessitat d’extremar les mesures per evitar un brot de la PPA.

Donat que el sector es manté econòmicament, PORCAT considera que és el moment de recolzar-lo i evitar les traves burocràtiques, sobretot provocades per la posada en marxa del decret de gestió de les dejeccions ramaderes.

L’Associació creu que, en un moment en què el sector manté els bons resultats econòmics, cal invertir en la modernització de les granges, per fer-les més eficients i adaptades als nous reptes. Les traves burocràtiques, sense cap mena de dubte no ajuden a la modernització del sector.

Notícia publicada el dia 23/7/2020 a la web: https://www.porcat.org/ca/noticies/l-exportacio-porcina-salva-el-sector-durant-la-crisi-del-covid_2734/