El 80% de les empreses membres de clústers consideren que formar-ne part les posiciona millor per encarar la crisi de la COVID-19

El 80% de les empreses que formen part d’un clúster considera que el fet de ser-ne membres els posiciona millor per poder fer front a la crisi actual provocada per la COVID-19. És una de les conclusions d’un sondeig elaborat per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement-.

Un clúster és una agrupació d’empreses (startups, pimes i multinacionals) i agents de l’entorn (universitats i centres tecnològics) d’un determinat àmbit econòmic que comparteixen recursos, generen sinergies i es projecten internacionalment. Es tracta d’un instrument que permet millorar la competitivitat dels membres que en formen part a partir la definició de reptes estratègics conjunts i del desenvolupament de projectes transformadors.

Llegir notícia completa