Objecte | Pla per mitigar els efectes de la crisi sanitària i reviure l’economia dels territoris que la componen (Catalunya, Illes Balears, Occitània). | |||||||||||
Objectius específics |
|
|||||||||||
Tipus d’ajut |
1.1.Projectes innovadors de l’àmbit agroalimentari que tinguin impacte en les cadenes de valor de producció i distribució. 1.2.Projectes de foment de la connexió d’entitats del ecosistema del sector agroalimentari innovador de la Euroregió. 2.Universitats euroregionals que permetin la inclusió dels estudiants davant els reptes de l’educació a distància. 2.1.Millorar la resiliència dels estudiants i de les universitats davant de crisis sistèmiques com la Covid-19. 2.2.Inclusió i igualtat dels estudiants euroregionals davant de les noves formes d’educació a distància. 2.3.Contribuir al desenvolupament d’una enginyeria educativa a distància de qualitat per a tots els centres d’educació superior de l’Euroregió 3.L’Euroregió: ” una destinació segura, sana i resistent”. 3.1.Reaccionar davant la crisi de la Covid-19, projectant les bones pràctiques – Identificar i impulsar 3 projectes pilot – Elaborar una guia de bones pràctiques d’adaptació. 3.2.Reunir experts euroregionals en l’àmbit turístic (economistes, sociòlegs, científics) i definir una estratègia per a un turisme segur davant de futures crisis sanitàries 4.Avançar cap a una autèntica economia circular als tres territoris de l’Euroregió, en particular en l’àmbit del reciclatge i l’aprofitament dels recursos tèxtils. 4.1.Promoure un projecte de reciclatge i reutilització de residus, especialment roba (sector tèxtil). 4.2.Donar suport a les mesures d’emergència per als agents de l’ESS amb dificultats 5.Promoure una sortida de la crisi socioeconòmica generada per la Covid-19 cap a la sostenibilitat i la resiliència. 5.1.Identificar sectors i ecosistemes amb més potencial per avançar cap a la sostenibilitat i la resiliència social, econòmica i ambiental. 5.2.Identificar els sectors i els ecosistemes que tenen més impacte ambiental i de més necessària reconversió. 5.3.Identificar mesures que puguin contribuir a una major sostenibilitat i resiliència o que hagin afavorit sectors prioritaris. 5.4.Detectar oportunitats per condicionar les mesures d’ajuda, finançament i suport a compromisos concrets per canviar cap a la sostenibilitat per part dels beneficiaris. 5.5.Detectar les necessitats principals dels sectors prioritaris i oportunitats d’incentivar-los. 6.Donar suport als joves creadors en la producció cultural del futur i promoure la digitalització dels continguts artístics. 6.1.Fomentar la projecció dels artistes joves. 6.2.Contribuir a la digitalització dels continguts artístics 6.3.Promoure les noves expressions artístiques sorgides com a resposta a la situació derivada de la crisi sanitària.
|
|||||||||||
Ajut |
200.000 € Línia Innovació al servei d’una Euroregió autosuficient en matèria agroalimentària (ajut màxim per projecte: entre 60.000 € i 100.000 €. Ajut fins a un 80% de la despesa prevista per a dur a terme l’acció. Ajut subjecte al reglament de minimis. |
|||||||||||
Despesa subvencionable |
Projectes col·laboratius entre empreses i institucions del perímetre de l’Euroregió. Cal que hi participi com a mínim un beneficiari d’Occitània (preferible si participen les tres regions). Preferible si hi participa un clúster i un centre tecnològic o de recerca. El projecte ha de proposar una tecnologia innovant ja desenvolupada i transferible al sector identificat. Execució en 2 anys: 2021-2022 |
|||||||||||
Altra informació interessant |
No cal justificar despeses al final del projecte, únicament informe tècnic de la feina realitzada. Pagament de l’ajut: 70% al principi i 30% al final. |
|||||||||||
Termini presentació sol·licituds | 31 d’octubre de 2020 | |||||||||||
Forma de presentació | Omplint formulari a: http://www.euroregio.eu/ca/fonds-dajut-contra-la-covid-19 |
|||||||||||
Més informació | Euroregió Pirineus Mediterrània courrier@euroregio-epm.eu Tel: +33 448 22 22 34 www.euroregio.eu |