4a edició del concurs de Girona Excel·lent 2020

La Diputació de Girona dona el tret de sortida a la convocatòria de la quarta edició del concurs per a la obtenció del segell de qualitat agroalimentària “Girona Excel·lent” per als propers dos anys.

Una marca que reconeix els millors productes agroalimentaris del territori

Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona, és una marca creada l’any 2014 que reconeix els productes agroalimentaris gironins de més alta qualitat, i en projecta una imatge comuna que afavoreix la implantació i identificació d’aquests productes al mercat, alhora que impulsa la seva notorietat i prestigi.

Perquè un producte pugui concórrer a la convocatòria d’aquest concurs és condició indispensable que s’elabori al cent per cent a les comarques gironines i que l’empresa que l’elabora estigui establerta a la demarcació de Girona. Les empreses responsables dels productes que en resultin seleccionats podran lluir el distintiu i beneficiar-se del programa de promoció durant 24 mesos.

La principal novetat d’aquesta edició és l’ampliació del concurs a nous sectors agroalimentaris gironins, com és el cas dels fruits secs, les infusions o la mel. A més, també s’ha dut a terme la remodelació de les categories de l’arròs, la cervesa, els embotits, els làctics o el peix, que s’actualitzen per adaptar-los a les tendències i normatives dels seu àmbit. Respecte a l’edició anterior, l’única baixa que s’ha produït és la del sector de la galeta seca. Tanmateix, no es descarta recuperar-la, tal com ja es va fer en edicions passades.

En total, s’obriran 13 sectors, integrats per més de 90 categories. Durant el proper mes de novembre es faran els tasts a cegues per escollir-los. Jurats especialitzats faran la selecció de productes excel·lents d’aquestes famílies de productes agroalimentaris de les comarques gironines:

 1. Aigües minerals
 2. Arrossos
 3. Begudes locals
 4. Cafès i infusions
 5. Conserves
 6. Embotits
 7. Fruits secs
 1.  Foie-gras
 2. Làctics
 3. Mel
 4. Oli d’oliva
 5. Peix
 6. Vins i vins generosos

 

Terminis:

Obertura de convocatòria:19/09/2020

Tancament de convocatòria:16/10/2020

Consulteu les bases del concurs aquí