Augmenta l’interès de joves garrotxins per a treballar en el sector carni i agroalimentari

La Fundació KREAS inicia una nova promoció de tècnics superiors de processos i qualitat en la indústria alimentària amb un increment del 40% d’alumnes

Aquest passat mes de setembre s’ha iniciat a Olot un nou curs acadèmic amb la setena promoció de futurs tècnics superiors de processos i qualitat en la indústria alimentària. Gràcies al model 100% dual que imparteix la Fundació KREAS (Centre Integral de Formació en Indústries Càrnies i Agroalimentàries), tots els alumnes combinen l’aprenentatge teòric a l’aula amb l’aprenentatge pràctic i de treball efectiu a l’empresa, motiu pel qual la Fundació KREAS ha estat guardonada aquest 2020 als Premis #FPCAT, en la categoria de millors centres de Catalunya.

Un total de vint-i-un alumnes han superat un procés de selecció i abans de finals d’any s’incorporaran progressivament en diferents indústries alimentàries. Una de les dades que ha pogut constatar la Fundació KREAS enguany és l’augment de l’interès dels joves per treballar al sector alimentari, tal com va detallar aquest dijous en seu municipal la directora de KREAS, Mònica Furtet, acompanyada del regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda.

El sector alimentari, un dels sectors essencials de l’economia catalana, ha tingut un paper clau durant la crisis sanitària provocada per la COVID-19. Les indústries alimentàries amb les que col·labora la Fundació KREAS no només han mantingut sinó que han augmentat la plantilla per poder donar resposta a l’augment de la demanda dels seus productes. El fet de mantenir l’activitat i els llocs de treball durant aquests mesos ha comportat una millora de la reputació social del propi sector despertant un major interès entre els joves per formar-se i treballar en aquest àmbit.

Veure notícia completa

Notícia publicada el dia 9/10/2020 a la web: https://www.naciodigital.cat/garrotxa